Εμπαίζει ο Ράμα την ελληνική κυβέρνηση

Εμπαίζει ο Ράμα την ελληνική κυβέρνηση

Ιδιαίτερα ανησυχητική η πληροφορία που διαβάσαμε στο slpress.gr, σύμφωνα με την οποία στα Τίρανα, στο Πρωτοδικείο των Ειδικών Δικαστηρίων και του Οργανωμένου Ε­γκλήματος, η διαδικασία για την παύση εισαγγελικής έρευνας όσον αφορά το επεισόδιο της Επισκοπής μετατρέπεται σε «φάμπρικα» καλλιέργειας ανθελληνικού κλίματος αλλά και στοχοποίησης της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Ειδική Εισαγγελία Βαρέων Ε­γκλημάτων είχε διεξαγάγει έρευνα εναντίον 25 πολιτών (Ελλήνων και Αλβανών) για το συνοριακό επεισόδιο του 1994 στο μεθοριακό φυλάκιο στην Επισκοπή. Η έρευνα δεν οδήγησε πουθενά και έτσι ο Εισαγγελέας ζητάει την παύση της έρευνας. Όμως τα σενάρια συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν στα αλβανικά εθνικιστικά ΜΜΕ, ενώ η κυβέρνηση Ράμα συντηρεί το θέμα, θεωρώντας ότι έτσι ασκεί πίεση στη μειονότητα αλλά και στην Ελλάδα.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές: Ο κ. Ράμα εμπαίζει την ελληνική κυβέρνηση (όπως ακριβώς και την προηγούμενη) και πρέπει να πάρει αποφασιστική απάντηση. Και εκτός όλων των άλλων που αφορούν τη μειονότητα, την υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών κ.ά., παραμένει μια μεγάλη εκκρεμότητα: Η τήρηση της δέσμευσής του όσον αφορά τη σύνταξη συνυποσχετικού για παραπομπή της διαφοράς για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στη Χάγη…

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ