Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ»

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ»

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε η A.Θ.Π. ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας, η Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Απόδημου Ελληνισμού της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Αφροδίτη Δωρίτη-Πλακιωτάκη και η Γενική Γραμματέας του Σωματείου «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Στιγμιότυπο από τη δέηση στην εκκλησία της Αγ. Άννας

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα μεγάλης κατάνυξης και συγκίνησης, αφού αμέσως μετά την άφιξή του ο Πατριάρχης πραγματοποίησε δέηση για τα παιδιά που νοσηλεύονται και τις οικογένειές τους, στην εκκλησία της Αγίας Άννης που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Μονάδας.

Αμέσως μετά μικροί ασθενείς μαζί με τους γονείς τους και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καλωσόρισαν τον Παναγιώτατο στην είσοδο της Μονάδας προσφέροντάς του μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με ευχές που είχαν ετοιμάσει ειδικά για εκείνον.

Στιγμιότυπο από το Αμφιθέατρο της Μονάδας

«Η παρουσία σας, σημαίνει τόσα πολλά για όλους μας, μα κυρίως για τους μικρούς μας ασθενείς και τους γονείς τους. Αποτελεί μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Συλλόγου μας, καθώς με την ευλογία σας μεταδίδετε ελπίδα και αγάπη, απαλύνοντας τον πόνο και την αγωνία παιδιών και γονιών. Η δέηση που μόλις πραγματοποιήσατε στο εκκλησάκι της Αγίας Άννης ζέστανε τις καρδιές και τις ψυχές μας, δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι στον παιδικό καρκίνο και σας ευχαριστώ θερμά εκ μέρους των παιδιών, των γονιών, του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού. Υποκλινόμαστε με βαθύτατο σεβασμό μπροστά στη μεγάλη σας ευαισθησία και στο θεάρεστο και πολυδιάστατο έργο σας. Είστε μια κορυφαία προσωπικότητα, με παγκόσμια ακτινοβολία και αποτελείτε τον οικουμενικό θεματοφύλακα της ορθόδοξης πίστης μας φροντίζοντας μέσα από τις πράξεις και τα λόγια σας να φτάσουν στα πέρατα της γης τα διδάγματα της Εκκλησίας μας για αγάπη, ταπεινότητα, αλληλεγγύη και συναδέλφωση» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της.

Μικρά παιδιά υποδέχονται τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Από την πλευρά του, ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την τιμητική παρουσία του και μίλησε αναλυτικά για το έργο που επιτελείται στην Μονάδα, τονίζοντας την ουσιαστική συνεισφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Με θερμά λόγια καρδιάς και μεγάλη συγκίνηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε το έργο της Μονάδας, και προσωπικά της κυρίας Βαρδινογιάννη, μιλώντας για τη δύναμη της αγάπης αλλά και της επιστήμης. «Σας συγχαίρουμε για την ανεκτίμητη προσφορά σας στα παιδιά και την στήριξη των γονιών τους. Η αγάπη είναι η ύψιστη αλήθεια της ζωής μας, η δύναμη η οποία υπερβαίνει το ανθρώπινο μέτρο και βιώνεται πάντα ως χάρη και δώρο. Όπου υπάρχει αγάπη, όπως στον ιερό αυτό τόπο και στις καρδιές όλων όσοι εργάζονται εδώ, τα πάντα ευωδιάζουν Ελπίδα και Ανάσταση και είναι παρών ο Θεός της αγάπης. Η αγάπη ανατρέπει όλα τα δήθεν αυτονόητα, κατεργάζεται θαύματα. Μεγάλη δύναμη είναι και η επιστήμη που θεραπεύει ασθένειες και σώζει ζωές και χαρίζει υγεία. Όταν ασκείται με σεβασμό στον άνθρωπο, η επιστήμη είναι ευλογία Θεού. Η συνύπαρξη αγάπης και επιστημονικής γνώσεως δημιουργεί ελπίδες για ένα μέλλον γεμάτο αισιοδοξία. Σας συγχαίρω για όλα όσα κάνετε κυρία Βαρδινογιάννη. Αξίως και δικαίως έχετε παγκόσμια αναγνώριση και σεβασμό».

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κορυφώθηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Σωματεία «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το οποίο προβλέπει τη στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου αφενός στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, αφετέρου στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης γύρω από την ανάγκη αύξησης του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα «Make Greece Compatible» στου Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Αφροδίτη Πλακιωτάκη

Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν η A.Θ.Π. ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Απόδημου Ελληνισμού της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Αφροδίτη Δωρίτη-Πλακιωτάκη.

Ινώ Κωνσταντοπούλου, Μανώλης Παπασάββας, Οικουμενικός Πατριάρχης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αφροδίτη Δωρίτη-Πλακιωτάκη περιστοιχισμένοι από παιδιά της Μονάδας

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμή στήριξή του, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το «Χρυσό Στεφάνι της ΕΛΠΙΔΑΣ» και το «Άγαλμα της ΕΛΠΙΔΑΣ» με την μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδί, ενώ από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στην κυρία Βαρδινογιάννη ένα συμβολικό αναμνηστικό για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας.

Ο Παναγιώτατος τοποθέτησε τέλος το Αστέρι με το όνομά του στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» με την ευχή το αστέρι αυτό να φωτίζει και να ευλογεί γονείς και παιδιά.

Κεντρική φωτό: Αφροδίτη Πλακιωτάκη, Σοφία Πολυχρονοπούλου, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Παύλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Μανώλης Παπασάββας


Σχολιάστε εδώ