Μ. Χαρακόπουλος: “Γροθιά στο στομάχι” οι ειδήσεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών! – Επιβάλουμε ισόβια για βιασμό ανηλίκου

Μ. Χαρακόπουλος: “Γροθιά στο στομάχι” οι ειδήσεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών! – Επιβάλουμε ισόβια για βιασμό ανηλίκου

«Πρώτιστο μέλημα κάθε κοινωνίας πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών, η διαμόρφωση των ιδανικότερων συνθηκών ανατροφής, διαπαιδαγώγησης και ελεύθερης ανάπτυξης των προσωπικοτήτων τους. Οφείλουμε, επομένως, όλοι, ως οργανωμένη Πολιτεία, αλλά και ως άτομα, να συμβάλουμε σε έναν ασφαλέστερο κόσμο για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά».

Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του επισημαίνει ακόμη ότι «κάθε είδηση για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού γίνεται μια “γροθιά στο στομάχι”, καθώς η συνείδησή μας δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός. Κι όμως, η πολλαπλότητα ανάλογων συμβάντων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταδεικνύει ότι το αποτρόπαιο αυτό φαινόμενο δεν περιορίζεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά έχει ευρύτερες διαστάσεις ακόμη και στον λεγόμενο αναπτυγμένο κόσμο. Είναι δε ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ένοχοι των εγκληματικών αυτών συμπεριφορών συχνά είναι συγγενικά πρόσωπα, αυτά που υποτίθεται θα έπρεπε να προστατεύουν το παιδί. Και δυστυχώς, πολλές φορές, τα όσα αποτρόπαια συμβαίνουν καλύπτονται από πέπλο σιωπής, είτε λόγω φόβου είτε λόγω της ανησυχίας του κοινωνικού στιγματισμού. Και αυτή την λανθασμένη αντίληψη οφείλουμε να απαλείψουμε, ώστε τίποτε να μην μένει στο σκοτάδι. 

Αναμφίβολα, είναι ορθή η αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες, για τους οποίους δεν υφίσταται καμία απολύτως δικαιολογία, που πρόσφατα ψηφίσαμε στη Βουλή με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ωστόσο, η ανθρωπότητα δεν μπορεί να λογίζεται ως πολιτισμένη, όσο ακόμη υποφέρουν παιδιά από τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές».


Σχολιάστε εδώ