Φταίει για το Κυπριακό η σύγκρουση Γεωγραφίας – Ιστορίας!

Φταίει για το Κυπριακό η σύγκρουση Γεωγραφίας – Ιστορίας!

Βρήκαν τον φταίχτη…

-Η Κύπρος θα είναι ενωμένη μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, δηλώνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης
-Συναινεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα… μαγειρέματα που γίνονται πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού;

Έχει στο τσεπάκι του τη λύση του Κυπριακού ο υπουργός, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι η ασπίδα που θα προστατεύσει τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι μια λύση όπου, ανεξαρτήτως δομής του κράτους, η Κύπρος θα είναι ενωμένη μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη», τόνισε ο Χρήστος Στυλιανίδης στη συνέντευξή του στα «Νέα». Χωρίς να αγγίξει καθόλου τον ρόλο της Τουρκίας, χωρίς να αναφερθεί στο ποια θα είναι η συμμετοχή του ψευδοκράτους σε μια τέτοια εξέλιξη. Και το κυριότερο: Προτείνοντας μια Κύπρο ενωμένη, έχει «γεύση» των ανταλλαγμάτων που θα απαιτήσει η Άγκυρα; Κι αν ναι, ποιες είναι οι απαιτήσεις της;

Ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από τον υπουργό του, τον Χρ. Στυλιανίδη, για τη λύση μιας Κύπρου ενωμένης μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, προφανώς με βάση τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν;
Κι αν ναι, συναινεί ο έλληνας πρωθυπουργός;

Η συμμετοχή, πάντως, του Χρήστου Στυλιανίδη στην κυβέρνηση της ΝΔ προδίδει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντιρρήσεις για τη «λύση» που προωθείται. Απόδειξη, η ανάθεση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον κύπριο πολιτικό, λες και δεν υπήρχε Έλληνας να αναλάβει το υπουργείο που δημιουργήθηκε.

Δεν άνοιξε τυχαία τα χαρτιά του στη συνέντευξή του στα «Νέα» ο Χρήστος Στυλιανίδης. Δεν διέρρευσε από το Μαξίμου, μετά τη συνέντευξή του, ότι ο πρωθυπουργός διαφωνεί στα καίρια σημεία για τις κρίσιμες ρυθμίσεις στο Κυπριακό. Προφανώς, η συνέντευξη του κ. Στυλιανίδη είχε το ok του Μαξίμου, ίσως για να μετρηθούν οι αντιδράσεις.

Οι θέσεις που κατέθεσε στη συνέντευξή του ήταν πολύ αποκαλυπτικές για τα όσα συζητιούνται ανάμεσα στις δύο πλευρές. Είπε συγκεκριμένα:

• «Συνεχίζω να πιστεύω ότι η ασπίδα που θα προστατεύσει τον Κυπριακό Ελληνισμό στην Κύπρο είναι μια λύση όπου, ανεξαρτήτως δομής του κράτους, η Κύπρος θα είναι ενωμένη (!) μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη».
Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί… Ήταν τόσο κατηγορηματικός ο Χρ. Στυλιανίδης, που μιλούσε σαν να γνώριζε ότι είναι όλα συμφωνημένα και από τις δύο πλευρές. Τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο, σαν να έχουν ήδη μπει οι υπογραφές:
• «Το Κυπριακό πάντα ήταν μια σύγκρουση Γεωγραφίας – Ιστορίας. Η πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν Έλληνες, αλλά γεωγραφικά ανήκουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη γνωστή γεωπολιτική επιρροή της Τουρκίας. Η ευρωπαϊκή ασπίδα εξουδετερώνει αυτήν τη σύγκρουση Γεωγραφίας – Ιστορίας και εξασφαλίζει δημοκρατικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των δύο κοινοτήτων»!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ