Φαντάσματα στο Γάτερβιλ

Φαντάσματα στο Γάτερβιλ

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο

Φαντάσματα στο Γάτερβιλ

μια νέα παιδική ιστορία μυστηρίου στη σειρά «Νιαρ Νουάρ»
της Ειρήνης Μητροπούλου, σε εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια 

Παρέα με τον Ματθαίο Γατιάδη, τον γοητευτικό γάτο ντετέκτιβ, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Νιαρ Νουάρ», οι αναγνώστες από 9 ετών και πάνω καλούνται να λύσουν τους πιο ανατρεπτικούς γρίφους!  Σε αυτή την ιστορία ο Ματθαίος Γατιάδης πηγαίνει μέχρι τη Σκωτία, σ’ ένα ταξίδι που κρύβει ένα σκοτεινό αίνιγμα αλλά και μια διασκεδαστική αποκάλυψη.




Συγγραφέας
Ειρήνη Μητροπούλου
Εικονογράφηση
Πέτρος Χριστούλιας


Ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης, ένας πανέξυπνος γάτος με πυκνή ασπρόμαυρη γούνα, και η στενή του φίλη Βεατρίκη Γκουρμέ ταξιδεύουν στη Σκωτία για να περάσουν τα Χριστούγεννα στον πύργο των Γάτερβιλ.

Ο θρύλος λέει ότι ο μεσαιωνικός πύργος είναι στοιχειωμένος. Και πραγματικά, η ευγενική οικοδέσποινα λαίδη Μαίρη Γάτερβιλ αρχίζει να βλέπει τα καταραμένα φαντάσματα των προγόνων της να την απειλούν: ο ιππότης Ριχάρδος Γάτερβιλ κρατάει ένα σπαθί έτοιμος να τη χτυπήσει, και η άτυχη γυναίκα του, η Αλίκη, εμφανίζεται σαν λευκή οπτασία, φορώντας ένα μακρύ νυφικό.

Ο Ματθαίος αναλαμβάνει αμέσως δράση! Ποιοι από τους καλεσμένους στον πύργο παριστάνουν τα φαντάσματα, και γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν την πλούσια λαίδη Μαίρη;

Θα μπορέσει ο Ματθαίος να ξεσκεπάσει τους ενόχους, προτού να είναι πολύ αργά;

Διαβάστε ένα απόσπασμα  ΕΔΩ

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ «ΝΙΑΡ ΝΟΥΑΡ» 

“…η Ειρήνη Μητροπούλου πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο. Να μην καταφύγει σε παιδομορφισμούς, ηθικολογίες, διδακτισμούς, συναισθηματολογίες και φλου αρτιστίκ ακροβατικά που τόσο «παιδικά» τα θεωρούν οι μεγάλοι αλλά καθόλου τα ίδια τα παιδιά. […]έφτιαξε δύο 100% αστυνομικές ιστορίες που μόνον ένα «νιάου» τις ξεχωρίζει από την τεχνική της Άγκαθα Κρίστι, το αβίαστο χιούμορ της, το χάρισμά της να ξέρει τι θέλει να πει ένα παιδί και κυρίως, με ποια λόγια να το πει.”
―Ρούλα Γεωργακοπούλου, Τα Νέα

“…Στόχος της Ειρήνης Μητροπούλου είναι να κάνει και τα παιδιά (αλλά και τους μεγάλους) να αφήσουν το tablet και να πιάσουν στα χέρια τους ένα πραγματικό βιβλίο. Να νιώσουν την αξία που έχει το χαρτί. Να το χαϊδέψουν… και να φυλλομετρήσουν τις 104 σελίδες με την εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια.”
― Catisart.gr


Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Η Ειρήνη Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε το πτυχίο της με άριστα και παρακολούθησε σεμινάρια Επιγραφικής και Γραμμικής Γραφής Β΄ στο University College London (UCL). Είναι δημοσιογράφος από το 1993. Εργάστηκε στις εφημερίδες Athens News, Απογευματινή, Αδέσμευτος Τύπος, και στο ΒΗΜΑ από το 1999 έως το 2019. Οι ιστορίες μυστηρίου «Νιαρ Νουάρ» αποτελούν τα πρώτα της βιβλία για παιδιά.

Ο Πέτρος Χριστούλιας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1979. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εικονογράφος και δημιουργός κόμικς στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει λάβει πολλά βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερα για εκείνον μπορείτε να βρείτε στο www.christoulias.com

Στη σειρά «Νιαρ Νουάρ» κυκλοφορούν ακόμη και οι περιπέτειες του Ματθαίου Γατιάδη:
Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων (2021)
Μυστήριο στο Γατονήσι (2020)
Η παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιαρ (2020)


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Σειρά: Νιαρ Νουάρ
Ηλικία: 9+
Κατηγορία: Παιδική λογοτεχνία
ISBN: 978-960-572-449-8


Σχολιάστε εδώ