Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ο Πατριάρχης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να τιμηθεί δεόντως το Τίμιο Πρόσωπο Αυτού, επ’ ευκαιρίᾳ της συμπλήρωσης τριάντα ετών στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Αθήνα και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο για την πρόσκληση. «Εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μας αξιώνει να πορευόμαστε πάντοτε εν ειρήνη, αμοιβαία αγάπη και αγαστή συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών, το καλό της Ορθοδοξίας και το καλό του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις ευχές όλων των μελών της Συνόδου και της Ιεραρχίας και εξέφρασε την χαρά του για αυτήν την επίσκεψη. «Σας υποδεχόμεθα με πολλή αγάπη και ευχόμαστε ο Θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη, μέσα στις πολλές δυσκολίες, να έχετε πάντοτε το θάρρος και τη δύναμη να αντεπεξέρχεστε, όπως το έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «η σκέψη μου και οι προσευχές μου είναι κοντά σας».

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου και η συνοδεία του Πατριάρχη.

Αύριο το πρωί, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Κατά το διάστημα της παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα, από 20 έως 25 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις Αυτού με Πολιτειακούς Παράγοντες, καθώς επίσης και Εκδηλώσεις εκ μέρους διαφόρων Φορέων προς τιμήν του. Κατά την διάρκεια των εν λόγω Εκδηλώσεων θα τηρηθούν επακριβώς τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Πηγή: ecclesia.gr

Φωτό: Χρήστος Μπόνης


Σχολιάστε εδώ