NASA delivery…

NASA delivery…

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) έχει γίνει πεδίο καλλιέργειας και ανάπτυξης διαφόρων ειδών τροφίμων, ακόμη και ποτών, όπως κρασί.

H NA­SA ανακοίνωσε ότι οι αστροναύτες της κατάφεραν να καλλιεργήσουν με επιτυχία στον σταθμό πιπεριές τσίλι, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Μάλιστα οι αστροναύτες χρησιμοποίησαν τις πιπεριές και έφτιαξαν τάκος, βγαίνοντας με αυτόν τον τρό­πο, για λίγο, έξω από τη συνήθη διατροφική τους ρουτίνα.

«Η έρευνα αυτή συμπεριελάμβανε και μικροβιακές αναλύσεις για την κατανόηση της συμπεριφοράς και αλληλεπίδρασης των μικροβίων των φυτών στις διαστημικές συνθήκες. Στόχος ήταν επίσης να διαπιστωθεί από τους αστροναύτες η γεύση, η υφή και τα επίπεδα θρεπτικών ουσιών των πιπεριών που για πρώτη φορά καλλιεργούνται στο διάστημα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η NASA.

Οι πιπεριές ­­τσίλι καλλιεργούνται από τον περασμένο Ιούλιο στον διαστημικό σταθμό και επιλέχθηκε μια ποικιλία από τη διάσημη για την καλλιέργεια πιπεριών τσίλι κοιλάδα Χατς στο Νέο Μεξικό. Σύμφωνα με τα στελέχη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, η συγκεκριμένη καλλιέργεια ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και με ιδιαίτερες προκλήσεις πειράματα που έχουν γίνει γενικότερα στον ISS. ­­

Καλλιεργήθηκαν κόκκινες αλλά και πράσινες πιπεριές τσίλι, οι οποίες καταναλώθηκαν αμέσως μόλις έγινε η κοπή τους από το φυτό. Η επιτυχία της καλλιέργειας των πιπεριών τσίλι στον ISS κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού θεωρείται ένα φυτό ιδανικό για καλλιέργεια στο διάστημα, επειδή γονιμοποιείται εύκολα και έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες όπου τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ υψηλά.

Ετοιμαστείτε να παραγγείλετε…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: tribune.gr


Σχολιάστε εδώ