LIVE: Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels, Τι λένε οι αριθμοί (ΕΡΤ Sports 1)

LIVE: Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels, Τι λένε οι αριθμοί (ΕΡΤ Sports 1)

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels για την Basket League (Livestreaming ΕΡΤ 3 – 17:00).

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Παρακολουθήστε Livestreaming από την ΕΡΤ Sports1


Προμηθέας και Κολοσσός H Hotels θα αναμετρηθούν (20/11, 17:00) για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League κι έτσι θα «σπάσει» η μεταξύ τους ισοβαθμία αφού έχουν από πέντε νίκες και δύο ήττες, απολογισμός που τους επιτρέπει να έχουν θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ο Προμηθέας προέρχεται από τη νίκη επί του Ιωνικού HNC Revolution στη Νίκαια ενώ ο Κολοσσός H Hotels από την εντός έδρας επικράτηση επί του Λαυρίου Megabolt.

Ο Προμηθέας έχει σημειώσει δύο νίκες σε τρία εντός έδρας ματς στο φετινό Πρωτάθλημα, αφού επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ Mateco και της Λάρισας ενώ ηττήθηκε από τον Άρη. Ο Κολοσσός H Hotels από την πλευρά του μετά τις ήττες στις έδρες του Απόλλωνα Oscar και του Ιωνικού HNC Revolution, επιβλήθηκε της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας έχει το προβάδισμα στους αγώνες με τον Κολοσσό H Hotels τόσο συνολικά, όσο και σε εκείνους της Πάτρας. Ήταν ο νικητής και των δύο αγώνων της περσινής Stoiximan Basket League, διευρύνοντας έτσι το προβάδισμα του έναντι του Κολοσσού H Hotels.

Τα πέντε ματς της Πάτρας πάντως, έχουν δημιουργήσει μία ξεχωριστή παράδοση. Κανένα από αυτά δεν κρίθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων. Ήταν το πρώτο στο οποίο ο Προμηθέας επικράτησε με 78-68 (Μπλάσινγκεϊμ 21, Γκίκας 18 – Παπαδάκης 17, Τσούκου 16).

Το περσινό παιχνίδι κρίθηκε στο σουτ, με τους γηπεδούχους να νικούν με 69-67 (Ντάνι Αγκμπελέσε 18π, 7/8δ, 6ρ, 3κοψ, Βαγγέλης Μάντζαρης 15π, 4/6τρ, 8ρ, 5ασ. – Θόδωρος Ζάρας 14, 3/4δ, 2/3τρ, Βασίλης Ξανθόπουλος 12). Το παιχνίδι είχε χαρακτηριστεί από ένα μεγάλο επιμέρους σκορ μιας περιόδου για κάθε ομάδα, 19-6 στην πρώτη για τους γηπεδούχους και 30-16 στη δεύτερη για τους φιλοξενούμενους για να κριθεί με 5/6 βολές του Δημήτρη Αγραβάνη στα τελευταία 17’’.

ΣΥΝΟΛΟ
Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels 7-3

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels 4-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
2017-18 Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels 76-80 (Μίλαν Μιλόσεβιτς 26 πόντοι για τον Προμηθέα)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

* Ο Χάρης Γιαννόπουλος χρειάζεται 14 πόντους για να γίνει ο 77ος στην ιστορία της Stoiximan Basket League που θα φτάσει τους 1.900.

+ Ο Προμηθέας είναι η ομάδα με τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο στις ασίστ (21,71) και μία από τις δύο –η άλλη είναι ο Ολυμπιακός- που έχουν 20+.

– Η ομάδα της Πάτρας μοιράζεται με εκείνη του Λαυρίου την τελευταία θέση της λίστας των κερδισμένων φάουλ, με μέσο όρο 18,43.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

 * Η πρώτη ασίστ του Βασίλη Ξανθόπουλου θα τον καταστήσει τον τρίτο παίκτη στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που θα φτάσει τις 200 στη Stoiximan Basket League. Τον συγκεκριμένο αριθμό έφτασαν μόνο ο Άγγελος Τσάμης (396) και ο Τρέβορ Ρέλεφορντ (209).

+ Ο Κολοσσός H Hotels είναι η μόνη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό με διψήφιο μέσο όρο εύστοχων τριπόντων, έχοντας 10 ανά αγώνα. Έχει παράλληλα και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας (37,84%).

– Οι βολές εξελίσσονται σε αδυναμία του Κολοσσού H Hotels που έχει το χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας, με 69,12%.

(Mε πληροφορίες απο τον ΕΣΑΚΕ)


Σχολιάστε εδώ