Υβριδικός πόλεμος κατά της Ελλάδος, με κύριο άξονα την παράνομη μετανάστευση

Υβριδικός πόλεμος κατά της Ελλάδος, με κύριο άξονα την παράνομη μετανάστευση


Γράφει ο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ  ΝΕΑΡΧΟΥ
Πρέσβυς ε.τ.


Σ’ ένα νέο ξέσπασμά του, με σκηνικό τα όσα συμβαίνουν με παράνομους μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας, ο Τούρκος ηγέτης Ταγίπ Ερντογάν απείλησε για μια νέα φορά την Ελλάδα και κατά προέκταση την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τα σύνορα σε 5 εκατ. παράνομους μετανάστες.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έρχονται σε μια συγκυρία που προκαλεί έκδηλο εκνευρισμό στην Άγκυρα. Στο Παρίσι λαμβάνει χώρα Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη, με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και με τη συμμετοχή της Ελλάδος και της Κύπρου. Στη Διάσκεψη συμμετέχει και η Αμερικανίδα Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, γεγονός που προσθέτει στην πολιτική της βαρύτητα, εφόσον αποσαφηνίζει θετικά την Αμερικανική πολιτική στη Λιβύη υπέρ του άξονος που διαμορφώνεται με πρωταγωνιστή τη Γαλλία.

Τις ίδιες μέρες λαμβάνει χώρα στ’ ανοικτά της Κρήτης, εκεί που η Άγκυρα προβάλλει διεκδικήσεις στην Ελληνική ΑΟΖ με το ιδεολόγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», η κοινή άσκηση «Μέδουσα» της Κύπρου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η άσκηση περιλαμβάνει παραμονή και συνεκπαίδευση για έναν μήνα με την Ελληνική Αεροπορία αεροσκαφών F16/60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποβατικές ασκήσεις και συνεκπαίδευση ειδικών δυνάμεων.

Στις 19 Νοεμβρίου θα συγκληθεί Τετραμερής Διάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχει, εκτός από τους συνήθεις τρεις (Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος), και η Γαλλία. Η σύσφιγξη επίσης των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία, με την Ινδία στο βάθος, υπογραμμίζει ένα δύσκολο διπλωματικό τοπίο για την Άγκυρα, που κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα και να υποθηκεύσει τις σχέσεις της με όλες σχεδόν τις γειτονικές της Αραβικές χώρες.

Η Άγκυρα ενοχλείται επίσης αφάνταστα από τη δυναμική Γαλλική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, που εκδηλώθηκε, μεταξύ άλλων, προσφάτως, με την αποστολή στο λιμάνι της Λάρνακας, στην Κύπρο, της Γαλλικής φρεγάτας τύπου Fremm «Auvergne» και αεροσκάφους ελέγχου και διοικήσεως τύπου Atlantique II. Ο Ερντογάν επανέρχεται γι’ αυτό, παραλλήλως προς τις απειλές για νέες Τουρκικές έρευνες και γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, σ’ ένα δοκιμασμένο όπλο υβριδικού πολέμου, που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια κατά της Ελλάδος και της Ευρώπης: την παράνομη μετανάστευση. Γνωρίζει ότι στον πόλεμο αυτό έχει, δυστυχώς, και Έλληνες και Ευρωπαίους ανταποκριτές. Οι τελευταίοι, αγόμενοι από τα γνωστά ιδεολογήματα περί ανοικτών συνόρων και μη επαναπροωθήσεως των υποτιθέμενων προσφύγων, έρχονται σ’ επικουρία της προπαγάνδας του Ερντογάν. Ο τελευταίος εργαλειοποιεί απροκάλυπτα τους παράνομους μετανάστες για να διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο, πρωτίστως, κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, αλλά, κατά δεύτερο λόγο, και κατά της Ευρώπης. Γεωπολιτικός στόχος είναι η ενίσχυση των Μουσουλμανικών πληθυσμών και του Ισλάμ στην Ελλάδα και την Ευρώπη και παραλλήλως η εκβιαστική απόσπαση πολλών δισ. ευρώ από την Ευρώπη για τον δήθεν ρόλο του φύλακα των Ευρωπαϊκών συνόρων που διαδραματίζει η Τουρκία, συγκρατώντας, υποτίθεται, τα κύματα των παράνομων μεταναστών.

Το προηγούμενο του Ερντογάν προσπαθεί τώρα να μιμηθεί και το καθεστώς Λουκασένκο στη Λευκορωσία, με την αγαστή συνεργασία της Άγκυρας και ειδικότερα των Τουρκικών Αερογραμμών, που μεταφέρουν με το αζημίωτο χιλιάδες παράνομους μετανάστες στη Λευκορωσία. Το καθεστώς Λουκασένκο αντεπιτίθεται, με τον υβριδικό αυτό πόλεμο, στην Πολωνία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες κατηγορεί ότι προσπάθησαν και προσπαθούν να επαναλάβουν στη Λευκορωσία αυτό που έκαναν στην Ουκρανία. Απειλεί επίσης ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία, η τελευταία θα διακόψει τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο, μέσω του αγωγού που διέρχεται από το έδαφός της.

Επαναλαμβάνονται επίσης και στην περίπτωση της Πολωνίας οι φωνές και τα συνθήματα, που αντιπροσωπεύουν τις γνωστές μειοψηφίες των «αλληλέγγυων» και των ΜΚΟ, ότι δεν πρέπει να γίνονται «επαναπροωθήσεις» προσφύγων και ότι πρέπει η Ευρώπη να έχει ανοικτά τα σύνορά της και να εφαρμόζει τις γνωστές διαδικασίες της εξετάσεως, διά της δικαστικής οδού, της αιτήσεως για άσυλο του καθενός ξεχωριστά. Οι φωνές αυτές υψώνονται παρά το γεγονός ότι είναι εξόφθαλμη η εργαλειοποίηση των παρανόμων μεταναστών και η χρησιμοποίησή τους ως μέσου υβριδικού πολέμου.

Η Πολωνία έχει ιδιαίτερα τεταμένες σχέσεις με τις Βρυξέλλες, λόγω των γνωστών διαφωνιών της στα θέματα μεταναστεύσεως αλλά και της διεκδικούμενης υπεροχής του εθνικού δικαίου έναντι του Ευρωπαϊκού σε θέματα εθνικής ταυτότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρ’ όλ’ αυτά, οι Βρυξέλλες, πρωτοστατούντος του Βερολίνου, έσπευσαν να δηλώσουν πλήρη συμπαράσταση στην Πολωνία και να επιδοκιμάσουν ανεπιφύλακτα την πολιτική της για φύλαξη των συνόρων, που είναι και Ευρωπαϊκά. Η Ευρωπαϊκή ευαισθησία είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί οι Βρυξέλλες βλέπουν με δέος να βρίσκει μιμητές η σχολή Ερντογάν ακόμη και στη βορειότερη άκρη της Ευρώπης.

Το Πολωνικό μάθημα, μετά από εκείνο της Ελλάδος στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να δείξει πόσο ανεδαφικές και επικίνδυνες είναι οι συστηνόμενες από τις Βρυξέλλες πολιτικές των ανοικτών συνόρων, με άλλοθι το άσυλο. Οι υπέρμαχοι της μη επαναπροωθήσεως δεν μας εξηγούν τι, π.χ., πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, όταν οι βάρκες των παρανόμων μεταναστών ωθούνται απροκάλυπτα εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Δεν πρέπει η Ελλάδα να φρουρήσει τα σύνορά της και να εμποδίσει την κατευθυνόμενη από τις Τουρκικές Αρχές εισβολή παρανόμων μεταναστών; Η Τουρκία δεν είναι, με βάση τις σχετικές πρόνοιες του διεθνούς δικαίου, «ασφαλής» χώρα; Σε μια τέτοια περίπτωση οι προερχόμενοι από την Τουρκία δεν είναι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι μετανάστες. Υπενθυμίζουμε ότι, με βάση τη σχετική Διεθνή Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες, του 1951, πρόσφυγας είναι αυτός που φεύγει από την πατρίδα του γιατί κινδυνεύει η ζωή του και καταφεύγει στην πρώτη ασφαλή γειτονική χώρα. Η φύλαξη επίσης των συνόρων είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε χώρας. Δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλεται η φύλαξη των συνόρων ως δήθεν «επαναπροώθηση» και παραβίαση του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες.

Οι ζηλωτές της πολιτικής αυτής γίνονται εξ αντικειμένου ανταποκριτές της πολιτικής Ερντογάν και του υβριδικού πολέμου που διεξάγει κατά της Ελλάδος, της Κύπρου και της Ευρώπης. Έχουν όμως μεγάλες ευθύνες και οι ιθύνοντες στις Βρυξέλλες, που προάγουν την παράνομη μετανάστευση με άλλοθι το άσυλο και με ανεφάρμοστες και προσχηματικές πολιτικές για τη μετανάστευση. Οι πολιτικές τους εκπορεύονται από την παγκοσμιοποίηση και τα ιδεολογήματά της, που στοχεύουν στην αποδόμηση και μετάλλαξη των Ευρωπαϊκών εθνικών κοινωνιών και εθνικών κρατών.

Η επιβολή των πολιτικών αυτών στα κράτη-μέλη και η προπαγάνδισή τους από ελεγχόμενα ΜΜΕ έχουν ήδη επιφέρει σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και στη χώρα μας, πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Στην περίπτωση της Ελλάδος προστίθεται το γεγονός ότι είναι χώρα εισόδου στην Ευρώπη και χώρα που αποτελεί προνομιακό στόχο των πολιτικών Ερντογάν. Θα προσέθετε κανείς σ’ αυτά ότι είναι, δυστυχώς, και χώρα στην οποία δρουν με παράδοξο παραλογισμό κυβερνήσεις και κόμματα, πλειοδοτώντας περίεργα, επί δεκαετίες, υπέρ των πολιτικών των ανοικτών συνόρων, όταν η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη να περιφρουρεί τα σύνορά της και την εθνική της συνοχή.

Το επεισόδιο με την Ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να κάνει αυστηρές δηλώσεις για τη φύλαξη των Ελληνικών συνόρων, καταγγέλλοντας την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Οι δηλώσεις του ικανοποίησαν τον Ελληνικό λαό, που παρακολουθεί ενεός μια ασύμμετρη εισβολή αλλοφύλων και αλλοθρήσκων στην πατρίδα του. Ο πρωθυπουργός όμως έκανε και άλλες δηλώσεις, λίγες μέρες πριν. Μίλησε για επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας με τους νέους πληθυσμούς που έρχονται, υπονοώντας τους παράνομους μετανάστες.

Ας ελπίσουμε ότι το μάθημα της Πολωνίας, μετά από εκείνο της Ελλάδος, και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες, μεταξύ αυτών, σε πρώτη θέση, η Ελληνική, θα ληφθούν υπόψη στις Βρυξέλλες και στις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα επανεξετασθούν οι προβληματικές Ευρωπαϊκές πολιτικές που ενθαρρύνουν και προάγουν την παράνομη μετανάστευση, υπό την προσχηματική σημαία του ασύλου.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ευρωπαϊκοί λαοί, με πρώτους τους λαούς της Ελλάδος και της Κύπρου, που είναι στην πρώτη γραμμή του υβριδικού πολέμου της Άγκυρας, πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση των συνόρων και της ταυτότητάς τους.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ