Στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος στις 4 Δεκεμβρίου

Στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος στις 4 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου έως την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προγράμματος απο το υπ Εξωτερικών ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 4 Δεκεμβρίου στις 11:10 π.μ. και, μετά την επίσημη υποδοχή, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου, μετά την τελετή υποδοχής (12.00), θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Σακελλαροπούλου, και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μιλήσει σε αξιωματούχους, μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Στις 16:00 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στις 17:15 ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών για να μιλήσει σε επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10:10 π.μ., ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και, στις 10:45, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου θα αναπέμψει δέηση. Από την Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 12:15.

Στη συνέχεια, στις 16:45 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις 19:00 της ίδιας ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις 8:15 π.μ., ο Πάπας θα υποδεχθεί στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κ. Τασούλα, και, στη συνέχεια, στις 9:45, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σχολείο “Αγιος Διονύσιος” των Ουρσουλινών Αδελφών στο Μαρούσι, προκειμένου να μιλήσει σε νέους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 11:15 από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.


Σχολιάστε εδώ