Στην  αφετηρία  οι  6  για  την  ηγεσία  του  ΚΙΝΑΛ

Στην αφετηρία οι 6 για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Ανοίγουν τον βηματισμό τους οι έξι διεκδικητές της αρχηγίας του Κινήματος Αλλαγής με ορίζοντα την 5η Δεκεμβρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών.

Ξεκίνησαν ήδη περιοδείες στην Περιφέρεια, έχουν πυκνώσει τις παρεμβάσεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης και την ίδια στιγμή στήνουν και οργανώνουν τα επιτελεία τους για τη μάχη της κάλπης.

Στην πρώτη συνέντευξή του ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν κατεβαίνει υποψήφιος επειδή θέλει να δικαιωθεί πολιτικά ή να πάρει ρεβάνς, αλλά διότι αφουγκράστηκε την αγωνία των ψηφοφόρων για την προάσπιση της ενότητας του Κινήματος.

Άσκησε σκληρή κριτική και προς την κυβέρνηση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον Αλ. Τσίπρα. Επανέλαβε το περιβόητο σύνθημα του 2009, «λεφτά υπάρχουν», υπό την προϋπόθεση ότι θα παταχθεί η διαφθορά που μαστίζει τη χώρα, όπως υποστήριξε.

Ενω την Τρίτη πρότεινε να διεξαχθούν όχι μία, αλλά 3 θεματικές δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Από την πλευρά του, ο Ανδρ. Λοβέρδος δεσμεύεται ότι αν αναδειχθεί αρχηγός θα επαναφέρει το όνομα και το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, διέψευσε ως κακόβουλες τις φήμες περί σύμπνοιάς του με τη Νέα Δημοκρατία και απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Γερουλάνος πρότεινε τη διεξαγωγή έξι θεματικών ντιμπέιτ μεταξύ των έξι υποψηφίων, ούτως ώστε οι ψηφοφόροι του Κινήματος να γνωρίζουν καλά τις θέσεις τους στα βασικά ζητήματα. Υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ έχει ταχθεί και ο έτερος υποψήφιος, ο Π. Χρηστίδης.

Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό, τάχθηκε ο Χ. Καστανίδης, διότι αυτό, όπως σημείωσε, θα διευκόλυνε τους πολίτες να πάρουν μέρος στις εκλογές χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να αποφύγουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η πανδημία. Ακόμη είπε ότι στο Συνέδριο πρέπει να γίνει εκτενής συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να επιστρέψουν τα σύμβολα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης θα ψηφίσει με κριτήριο «το ποιος θα μεγαλώσει το κόμμα και θα δημιουργήσει μια παράταξη που θα πάει σε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό για να μπει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο». Έκανε λόγο για συνειδητές επιλογές, μετά τις βουλευτικές εκλογές, βάσει των συσχετισμών που θα διαμορφώσει ο ελληνικός λαός, επισημαίνοντας πως «ένα κόμμα με χαμηλό ποσοστό πρέπει να μείνει στην αντιπολίτευση. Ένα κόμμα με πολύ μεγάλο ποσοστό, συζητά όλα τα σενάρια, αλλά αξιακά και προγραμματικά, όχι για τη διανομή της εξουσίας και των υπουργικών θέσεων».
Kinal

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ