«Οργή λαού» κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία

«Οργή λαού» κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία

Στον δρόμο έμποροι, καταστηματάρχες, εστιάτορες

Αλαλούμ, έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού αλλά και διακρίσεις με ψηφοθηρικά κριτήρια χαρακτηρίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας σαρώνει ήδη τη χώρα.

Η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που διακρίνει τα μέτρα προκαλεί αφενός σύγχυση και δυσπιστία ως προς τη σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους και αφετέρου πυροδοτεί τις εύλογες αντιδράσεις μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας αλλά και επαγγελματιών που θίγονται από τα μέτρα, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι τυγχάνουν (απολαμβάνουν) της εύνοιας της Πολιτείας. Θύελλα αντιδράσεων, ακόμη κι εντός της κυβερνητικής παράταξης, έχει ξεσηκώσει η απόφαση να εξαιρεθούν οι εκκλησίες και οι λοιποί χώροι θρησκευτικής λατρείας από τη διαδικασία των rapid tests.

Οι μη εμβολιασμένοι πιστοί μπορούν να προσέρχονται (εισέρχονται) ελεύθερα, φορώντας μόνο τη μάσκα και χωρίς την υποχρέωση του αρνητικού ελέγχου. Σε αντίθεση με όσους πηγαίνουν στα εμπορικά καταστήματα, στους χώρους εστίασης κ.ά., όπου το αρνητικό τεστ είναι υποχρεωτικό και οι παραβάτες τιμωρούνται με βαριές ποινές (χρηματικές και άλλες). Δικαιολογημένα, έμποροι και εστιάτορες διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι εξαιρεί τις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.

Θέτουν δε το εύλογο ερώτημα: «Στα καταστήματα και στα εστιατόρια μεταδίδεται ο κορονοϊός, αλλά στις εκκλησίες όχι;». Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει (τα αδικαιολόγητα) και να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης (συνέντευξη στο Mega) υποστήριξε ότι στην περίπτωση των εκκλησιών δεν υπάρχει τρόπος να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των rapid tests.

Αλαλούμ
Από την άλλη, οι πολίτες δυσκολεύονται να κατανοήσουν γιατί οι ανεμβολίαστοι πολίτες χρειάζονται rapid τεστ για να εισέλθουν σε κομμωτήρια, χώρους άθλησης κ.ά., αλλά δεν χρειάζονται rapid test για την προσέλευσή τους στα σούπερ μάρκετ ή για τη μετακίνησή τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το άλλο ερώτημα των πολιτών είναι: Πώς είναι δυνατόν τα κρούσματα και οι θάνατοι από την πανδημία να είναι αυτήν την περίοδο περισσότερα από ό,τι πριν από έναν χρόνο, μετά από ένα μακρύ lockdown και με πάνω από το 60% των πολιτών να έχει εμβολιασθεί;

Οι εξηγήσεις (διευκρινίσεις) κυβέρνησης αλλά και επιστημόνων δεν πείθουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με συνέπεια ορισμένοι να μιλούν για λανθασμένους χειρισμούς και αναποτελεσματικά μέτρα, χωρίς ειρμό και νόημα, και άλλοι να προσχωρούν όλο και πιο βαθιά στις θεωρίες συνωμοσίας και στην αρνητική στάση όσον αφορά τα μέτρα, τα εμβόλια και γενικά όσα έχουν να κάνουν με την πανδημία. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια και είναι συνυπόλογη για το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες, σχεδόν δύο χρόνια μετά, παραμένουν δύσπιστοι και… αρνητές.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ