Ο «έρωτας» της Μέρκελ με τον Ερντογάν έχει μέλλον!

Ο «έρωτας» της Μέρκελ με τον Ερντογάν έχει μέλλον!

Oι μεγάλες αγάπες ούτε ξεχνιούνται ούτε χάνονται και το απέδειξε η κ. Μέρκελ, επισκεπτόμενη τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Η κ. Μέρκελ θεώρησε υποχρέωσή της να επισκεφθεί και να αποχαιρετίσει τον τούρκο ηγέτη, δείχνοντας την εκτίμηση που του έχει, και κυρίως να τον διαβεβαιώσει ότι η γερμανική πολιτική είναι σταθερή και δεν ανατρέπεται με τις κυβερνητικές αλλαγές.

Δεν γνωρίζουμε αν η κ. Μέρκελ ήθελε απλώς να καθησυχάσει τον τούρκο ηγέτη, συνεχίζοντας την κατευναστική πολιτική που ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Ίσως όμως θα έπρεπε, πριν δώσει αυτές τις διαβεβαιώσεις, να ρωτήσει όχι μόνο τους Σοσιαλδημοκράτες, που θα ηγηθούν του νέου κυβερνητικού σχήματός, αλλά και τους Πράσινους, καθώς και τους Φιλελεύθερους, που, αν μη τι άλλο, έχουν ξεκάθαρη θέση για την Τουρκία, τον Ερντογάν, την επιθετικότητα του καθεστώτος και την κατάσταση των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Τουρκία…

Και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τουλάχιστον ότι ο Νίκος Δένδιας από νωρίς είχε δει τη σημασία των Πράσινων και των Φιλελευθέρων και, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ είναι αδελφό κόμμα με το CDU, επεδίωξε και αποκατέστησε επαφές και με τους Πράσινους και με τους Σοσιαλδημοκράτες. Και η θέση των Πράσινων για περιορισμούς στις εξαγωγές εξοπλισμών στην Τουρκία έχει ζυμωθεί και από τις επαφές με τον έλληνα ΥΠΕΞ, που με έμφαση έχει θέσει το θέμα της πώλησης των υποβρυχίων στην Τουρκία, που θα ανατρέψει μια ισορροπία δυνάμεων υπέρ της δύναμης εκείνης που αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο και τα δικαιώματα δύο κρατών-μελών της ΕΕ.

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ