ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ

Ο Οκτώβριος  είναι αφιερωμένος στην εθνική γιορτή της 28ης, μία γιορτή που θυμίζει την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στους εισβολείς, μία αντίσταση που έκρινε την έκβαση ολόκληρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Λίγο αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου θυμόμαστε και γιορτάζουμε την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση της Επταετίας.
Φέτος, η γιορτή γίνεται πιο φωτεινή λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης, που μας οδήγησε στην ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, με κυματιστό αρχηγό, πάντα μπροστά, τη σημαία μας, το σύμβολο του αγώνα, της θυσίας και της ελευθερίας ενός ολόκληρου γένους.O παππούς Δημήτρης και η ελληνική σημαία

1821-2021-Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση


Συγγραφέας
Δημήτρης Χίος
Εικονογράφηση
Πέτρος Παπαδόπουλος


Με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης, ο παππούς Δημήτρης μιλάει στα εγγόνια του για την Ελληνική σημαία, το σύμβολο της πατρίδας μας. Όταν το ελεύθερο ελληνικό κράτος αποφάσισε να δημιουργήσει τη γαλανόλευκη σημαία έπρεπε να σκεφτεί τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει από τα άλλα κράτη. Τι σημαίνει το γαλανόλευκο χρώμα της; Τι συμβολίζουν τα μπλε και λευκά κύματά της; Ποιος έγραψε τον Εθνικό μας ύμνο και ποιος τον μελοποίησε;

Ένα βιβλίο για την ελληνική σημαία και την ιστορία της.

> Για παιδιά πρωτο-σχολικής ηλικίας (3-7)

Με δραστηριότητες

♦ Πως να φτιάξουμε τη δική μας σημαία.
♦ Ένα απίθανο πεντάγραμμο με τις νότες του εθνικού ύμνου για να παίξουμε με τη φλογέρα μας.
♦ Πως να φτιάξουμε το παραδοσιακό τσάι του βουνού που έπιναν οι αγωνιστές μας.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ακόμη έξι βιβλία:
• Με τον παππού Δημήτρη στην εξοχή 
• Στην εκκλησία με τον παππού και τη γιαγιά 
• Ο παππούς αρρώστησε 
• Χριστούγεννα με τον παππού Δημήτρη 
• Όταν στο δρόμο περπατώ 
• Παππού εγώ πια δεν φοβάμαι 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΙΟΣ (ΚΟΚΚΙΝΟΣ) 

Ο Δημήτριος Κ. Κόκκινος γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Μαΐου 1934.
Τα παιδικά του χρόνια σφραγίστηκαν από την ζωή στην Καλλιθέα, τον πετροπόλεμο δίπλα στο ποτάμι, την μεγαλύτερη αδελφή Καίτη, τον πόλεμο. Ανήκει στην γενιά που γνώρισε την Ορθόδοξη Εκκλησία μέσω των Χριστιανικών Μαθητικών και Φοιτητικών Οργανώσεων των νεανικών του χρόνων. Έτσι από νωρίς εξοικειώθηκε με τα χριστιανικά γράμματα.
Ιδιαίτερα στον Καναδά, όπου έκανε τις πανεπιστημιακές του σπουδές, και πρώτο-εργάστηκε σε ναυτιλιακή εταιρία, εξέδιδε με φίλους ένα πολυγραφημένο περιοδικό με χριστιανικά θέματα και ησχολείτο ενεργά με τις δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ.
Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα εργάστηκε επί τρία χρόνια σε ναυτιλιακή εταιρία στην Νέα Υόρκη, για να επιστρέψει στην Ελλάδα το 1960 και να συνεχίσει την εργασία του στο υποκατάστημα της ίδιας ναυτιλιακής εταιρίας, στον Πειραιά.
Σύντομα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, επισκέφτηκε το Άγιον Όρος, όπου ανεκάλυψε ένα νέο άνοιγμα προς την Ορθόδοξη πνευματικότητα, που πάντα τον απασχολούσε. Ήτα τότε που ζήτησε να την υπηρετήσει ιδρύοντας το 1978 τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑΣ. Πρώτο βιβλίο ήταν το «Πορεία και Συνάντηση» του Άντονυ Μπλούμ, Μητροπολίτη του Σουρόζ.
Οι Εκδόσεις Ακρίτας διέκοψαν την λειτουργία τους υπό την ιδιοκτησία της οικογενείας Κοκκίνου το 2009, αλλά σύντομα την θέση τους έλαβαν οι Εκδόσεις Πορφύρα, που ιδρύθηκαν και ανήκουν στην δευτερότοκη κόρη του Δημητρίου Κοκκίνου, Μαρία.
Σήμερα ζει στην Αθήνα με την σύζυγό του και συν-συγγραφέα του βιβλίου «Σαρακοστιανά», Μαριγούλα. Ανάμεσα στις ασχολίες της ηλικίας, γράφει και σχεδιάζει εκδόσεις βιβλίων. Έχει τέσσερα παιδιά και πολλά εγγόνια για τα οποία συνεχίζει να γράφει στην σειρά «Με τον παππού Δημήτρη». Τα βιβλία αυτά υπογράφει ως Δημήτρης Χίος, τιμώντας έτσι την καταγωγή του.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ

Κατηγορία: Παιδικό βιβλίο
ISBN: 978-618-5197-67-4ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

της Πηνελόπης Μωραΐτου 
Σχολιάστε εδώ