Δον Κιχώτη, είσαι εδώ;

Δον Κιχώτη, είσαι εδώ;

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο
του Αλέξη Κυριτσόπουλου 

Δον Κιχώτη, είσαι εδώ;

Η ιστορία του Δον Κιχώτη, του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ένα από τα κορυφαία και διαχρονικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, εμπνέει τον βραβευμένο εικαστικό Αλέξη Κυριτσόπουλο.




Δημιουργός
Αλέξης Κυριτσόπουλος 


Μια λεπτή γραμμή χωρίζει την πραγματικότητα από τον κόσμο της φαντασίας. Αλλά δεν είναι ευθεία. Φτιάχνει σχήματα και ζωγραφιές. Και σε καλεί να την ακολουθήσεις.
Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος ακολουθεί την ιστορία του Δον Κιχώτη στο υπέροχο ταξίδι του και αναδεικνύει τις σκηνές που συνθέτουν το δικό του ταξίδι στην ανάγνωση του κλασικού βιβλίου. Στιγμές από την ιστορία του ονειρεμένου Ιππότη, της Δουλτσινέας αλλά και των ανεμόμυλων, του Πανδοχέα, και άλλων ηρώων ζωντανεύουν με τα χρώματα του Αλέξη Κυριτσόπουλου σε μια έκδοση που θα γίνει κλασική.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021


Απόσπασμα βιβλίου




Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ


Λίγα λόγια από τον Αλέξη Κυριτσόπουλο

«…Από τότε που ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες έγραψε αυτό το βιβλίο έχουν περάσει τετρακόσια χρόνια και χιλιάδες ζωγράφοι έχουν απεικονίσει τις περιπέτειές του. Ας πούμε τέσσερα μύρια. Λοιπόν, μπαίνω κι εγώ στη σειρά· που μας κάνει τέσσερα μύρια και ένας. Και κοιτώντας πίσω βλέπω την παρέλασή μας να συνεχίζει…»


Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά γνώρισε τη ζωγραφική στο Παρίσι. Η ζωγραφική του φιλοξενείται σε γκαλερί, σε βιβλία, δίσκους βινυλίου, CD και αφίσες. Έχει ζωγραφίσει μουσικά θεάματα και έχει δημιουργήσει κινούμενη ζωγραφική, ή αλλιώς κινούμενα σχέδια. Μερικές φορές γράφει και ζωγραφίζει δικά του βιβλία. Άλλες πάλι ζωγραφίζει βιβλία που έχουν γράψει άλλοι. Εκτός λοιπόν από τις ατομικές του εκθέσεις (Γκαλερί Σκουφά, Ζουμπουλάκη, Άστρα, Άνεμος) και από κάποιες ομαδικές στις οποίες συμμετέχει, η ζωγραφική του βρίσκεται στα βιβλία του: Το παραμύθι με τα χρώματα, Το άσπρο άλογο, Ένα παραμυθάκι για χειμώνα και καλοκαίρι, Ξαφνικά τα Χριστούγεννα, Κρυφτό, Μία + 5 Καρυάτιδες (εκδ. Κέδρος), Έλα, μάτια μου, στολίσου (εκδ. Άγρα), Σ’ ΑΓ (εκδ. Αρμός).
Συνεργάζεται με τον Στέλιο Ράμφο για τα βιβλία του και με τον Διονύση Σαββόπουλο για τα μουσικά θεάματα (Αχαρνείς, Κούρεμα, Σαββόραμα), τους δίσκους και τα CD του. Ζωγραφίζει για τη μουσική του Νίκου Ξυδάκη (εξώφυλλα δίσκων, CD και αφίσες). Έχει επίσης ζωγραφίσει Τα παράλογα του Μάνου Χατζιδάκι. Ζωγραφίζει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ο Πέτρος κι ο λύκος, Σαββόραμα, Λυσιστράτη). Συνεργάζεται με την καθηγήτρια Βάσω Τοκατλίδου (τμήμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Α. Π. Θ.) για το graphic concept και την εικονογράφηση γαλλικών εκπαιδευτικών βιβλίων.
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν ακόμη τα βιβλία της σειράς του Αλέξη Κυριτσόπουλου, «Αν διάβαζα ποιητές της γενιάς του ’30».


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Κατηγορία: Λεύκωμα/Κλασική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-572-444-3



ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Παράλληλα με την έκδοση του βιβλίου Δον Κιχώτη, είσαι εδώ; ο Αλέξης Κυριτσόπουλος εγκαινιάζει και την έκθεσή του Οι φαντασίες του Δον Κιχώτη, που θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4, Κολωνάκι 106 73).

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτ και Τετ: 10:00 – 16:00
Τρ και Πεμ: 10:00 – 21:00
Παρ: 10:00 – 20:00
Σαβ: 10:30 – 15:30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2103603541, 2103643025 και στο skoufagallery.gr

 


Σχολιάστε εδώ