Αιθιοπία: Κίνδυνος στην πόλη Lalibela όπου βρίσκονται οι Λαξευμένες στον Βράχο Ορθόδοξες Εκκλησίες

Αιθιοπία: Κίνδυνος στην πόλη Lalibela όπου βρίσκονται οι Λαξευμένες στον Βράχο Ορθόδοξες Εκκλησίες

-Ανάλεκτα-

«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εκφράζει την ανησυχία της για την επέκταση των εχθροπραξιών μεταξύ των Κυβερνητικών Δυνάμεων της Αιθιοπίας και του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι στην πόλη Lalibela, όπου βρίσκονται οι Λαξευμένες στον Βράχο Ορθόδοξες Εκκλησίες», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΔΣΟ, βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. Οι 11 μεσαιωνικές, μονολιθικές, σπηλαιώδεις εκκλησίες της Lalibela χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα και έχουν αναγνωριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ήδη από το 1978.

Σωστές δηλώσεις

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με κάθε ευκαιρία προχωρεί –και σωστά– σε δηλώσεις προς το Βρετανικό Μουσείο για τις συνθήκες φύλαξης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η υπουργός κάνει λόγο για «προσβλητικές και επικίνδυνες συνθήκες», σημειώνοντας ότι τα Γλυπτά δεν μπορούν να περιμένουν την ολοκλήρωση του master plan του Βρετανικού Μουσείου, το οποίο δεν πληροί τις ικανές και ασφαλείς συνθήκες έκθεσής τους.

Άντε να δούμε

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φιλοδοξεί να μετατρέψει σε εργοτάξιο την κοινοτική επικράτεια μέσω της ενεργειακής ανακαίνισης, με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, 35 εκατομμυρίων κτιριακών εγκαταστάσεων, μικρών και μεγάλων, δημόσιων και ιδιωτικών (κατοικιών), μέχρι το 2030. Η πρωτοβουλία της Κομισιόν εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία προβλέπει τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% μέχρι το 2030.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ