Πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή η Ελλάδα στην Ευρωζώνη!

Πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή η Ελλάδα στην Ευρωζώνη!

Μας έπιασαν με τη… γίδα στην πλάτη!

-Έξι δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο έχανε το Δημόσιο

Ο διασυρμός της χώρας μας δεν έχει όρια… Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη! Οι αποδείξεις, ατράνταχτες… Το… σπορ της φοροδιαφυγής έχει καταστήσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην Ευρωζώνη. Και μέχρι στιγμής, από την ώρα που γίναμε βούκινο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Μαξίμου δεν έχει βγει μιλιά!

Όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν, οι απώλειες έχουν φτάσει στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και με την… επίδοσή της η χώρα μας έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο… άθλημα της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ.

Τα έσοδα που θα μπορούσε να εισπράξει η χώρα μας το 2020 ανέρχονταν σε 21 δισ. ευρώ, όμως στο Δημόσιο Ταμείο μπήκαν μόνο 15 δισ. ευρώ. Ήτοι, 6 δισ. ευρώ είναι άγνωστο τι έγιναν…

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στην έκθεση της Κομισιόν, σχεδόν 1 στα 3 ευρώ δεν εισπραττόταν. Χρέος των εισαγγελικών αρχών είναι να διατάξουν εδώ και τώρα έρευνα για το πού πήγαινε το 1 ευρώ…

Αν οι φορολογικές αρχές έκαναν σωστά τη δουλειά τους, η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα είχε γίνει ρεζίλι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα μπορούσε και να μειώσει τη φορολογία, ανακουφίζοντας τις επιχειρήσεις και όλους τους φορολογουμένους.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ