Μάκης Κουρής: Το… Άγιο Πνεύμα εξέλεξε τους 5 νέους Μητροπολίτες!

Μάκης Κουρής: Το… Άγιο Πνεύμα εξέλεξε τους 5 νέους Μητροπολίτες!

-Και οι 5 είναι εκλεκτοί του Αρχιεπισκόπου…
-Η Ιεραρχία υπάκουσε στις εντολές του κ. Ιερώνυμου
-Λέξη για τους χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό, με τους ασθενείς να αυξάνουν στα νοσοκομεία – Απούσα η Εκκλησία

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι υπήρξε επίγεια παρέμβαση στην επιλογή των πέντε νέων Μητροπολιτών, ήταν καθ’ υπόδειξη του «Αγίου Πνεύματος», που κατήλθε και φώτισε την Ιεραρχία ποιους από τους υποψηφίους έπρεπε να ψηφίσει για την κάλυψη των πέντε κενών Μητροπόλεων.

Και εν τω άμα, χωρίς την παραμικρή παρασπονδία, εκτέλεσαν την εντολή του «Αγίου Πνεύματος», την οποία μετέφερε στους Μητροπολίτες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Ούτε ένας Μητροπολίτης δεν τόλμησε να μην ψηφίσει τους εκλεκτούς του 83χρονου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, όπως ήθελε το «Άγιο Πνεύμα».

Κάποιοι, γνώστες των παρασκηνίων της Εκκλησίας μας, ήταν εκ των προτέρων σίγουροι ότι και οι πέντε υποψήφιοι που είχε χρίσει ο κ. Ιερώνυμος θα ήταν οι νέοι Μητροπολίτες στις Μητροπόλεις Λαγκαδά, Καστορίας, Περιστερίου, Κιλκισίου και Θήρας.

Απόδειξη, το ότι το «Άγιο Πνεύμα» ήταν σύμφωνο με τις επιλογές του… εκπροσώπου του, που μετέφερε τις ουράνιες απόψεις. Και έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι επί Γης παντοδύναμος και η κυριαρχία του αδιαμφισβήτητη! Η εκλογή και των πέντε υποψηφίων ως Μητροπολιτών είναι η επιβεβαίωση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα «πηγαδάκια» οι… ψίθυροι κατά του Αρχιεπισκόπου δεν δίνουν και παίρνουν. Αλλά μέχρι εκεί… Γιατί πολλοί είναι εκείνοι που διεκδικούν τη διαδοχή.

Με όλη την απέραντη εκτίμηση που τρέφουμε προς την Εκκλησία, η χαμένη είναι η ίδια. Η Εκκλησία δεν ανήκει σε ΚΑΝΕΝΑΝ, είναι το καταφύγιο ΟΛΩΝ μας, του κάθε πιστού. Αλλά στα δύο περίπου χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν ΑΠΟΥΣΑ. Η ηγεσία της έκανε το χατίρι στην κυβέρνηση, κατέβασε τα ρολά. Ούτε κερί δεν μπορούσε να μπει να ανάψει ο πολίτης, να κάνει μια ευχή για να γλιτώσει ο κόσμος όλος, πέρα από σύνορα, από τη μάστιγα του θανατηφόρου εχθρού.

Αλειτούργητοι ήταν για πολύ καιρό οι Ιεροί Ναοί. Λειτουργούσαν τις Κυριακές, αλλά χωρίς εκκλησίασμα. Έχει υποταχθεί στις διαταγές των κυβερνώντων.

Τις τελευταίες ημέρες έγινε μια έντονη δημόσια αντιπαράθεση για τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό και των νοσηλευομένων ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους, με την ηγεσία της Εκκλησίας μας ΑΠΟΥΣΑ. Ούτε κιχ δεν ακούστηκε. Άκρα του τάφου σιωπή. Όταν χιλιάδες συνάνθρωποί μας δεν είναι στη ζωή. Μιλιά από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο… Να μη χαλάσει το κλίμα στο Μαξίμου. Την ώρα που στα περισσότερα νοσοκομεία δεν υπάρχουν κρεβάτια για ασθενείς με κορονοϊό, που έχει τρομάξει τους πάντες και η μόνη προστασία απέναντί του είναι η μάσκα.

Ωμά θα το πούμε… Έχει αφεθεί μόνος του ο Έλληνας, η οικογένεια, να παλέψει, να δώσει τη μάχη της επιβίωσης. Γιατί για την κυβέρνηση πέρα βρέχει…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ