Νέο δημαρχείο θα αποκτήσει ο Πειραιάς

Νέο δημαρχείο θα αποκτήσει ο Πειραιάς

Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά της περασμένης Τετάρτης. Όλες οι παρατάξεις αποδέχθηκαν την πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη και αποφάσισαν να διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες και τους τρόπους ώστε να βρεθεί σχήμα χρηματοδότησης για τη διαμόρφωση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου σε «Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά».

Ο Πειραιάς είναι ίσως η μοναδική μεγάλη πόλη της χώρας που δεν έχει ένα αξιοπρεπές δημαρχείο. Για να φθάσουμε όμως εκεί θα έπρεπε προηγουμένως να ανακοινώσει ο δήμαρχος ότι με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού –που θα εκδοθεί, ίσως μέχρι την Κυριακή– για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά το επίμαχο κτίριο βγαίνει εκτός. Διότι σε αυτήν προβλέπεται μεν χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. ευρώ, αλλά προβλέπεται και ελάχιστος στεγασμένος χώρος 29.000 τετραγωνικών τουλάχιστον.

Κατά συνέπεια, το κουφάρι της Ραλλείου, που είναι κατά πολύ μικρότερο και είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο για Δικαστικό Μέγαρο, βγαίνει αυτοδικαίως έξω από την προκήρυξη και απελευθερώνεται και ο δήμος μπορεί να το διαχειριστεί. Με τη συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο χώρος θα γίνει δημαρχείο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ