Προ των θυρών ο «κρατικός Τειρεσίας»!

Προ των θυρών ο «κρατικός Τειρεσίας»!

Είναι το νέο φακέλωμα νοικοκυριών και επιχειρήσεων

-Στο άψε – σβήσε θα μαθαίνει η κυβέρνηση τι χρωστάνε στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους δήμους – Στα 243 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος

Ποδαρικό θα κάνει στο 2022 η δημιουργία του νέου «όπλου» που επεξεργάζεται στα υπόγεια του Μαξίμου η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το νέο εργαλείο θα λέγεται «κρατικός Τειρεσίας». Αποστολή του, το φακέλωμα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους δήμους, εκτός των τραπεζών.

Όλα αυτά θα συγκεντρωθούν σε μια βάση δεδομένων και με το πάτημα ενός κουμπιού θα υπάρχει πλήρης εικόνα για το τι χρωστάει το τάδε νοικοκυριό, η δείνα επιχείρηση. Ο «Τειρεσίας» σε αποστολή τη νέα εποχή!

Το… επίσημο όνομά του θα είναι Γραφείο Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, με τον επικεφαλής να έχει εν τω άμα πληροφόρηση για το τι χρωστάει το κάθε νοικοκυριό, η κάθε επιχείρηση, σε όποια πόλη κι αν βρίσκεται.

Και αυτό το… εργαλείο έχει ήδη εγκριθεί ως επιλέξιμο για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Επίσης, θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με καλές πληροφορίες, και δύο… εργαλεία για την καταγραφή του ιδιωτικού χρέους: το Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους και το Μητρώο Πιστώσεων.

Στα 243 δισ. έχει φτάσει το ιδιωτικό χρέος!
Στο μεταξύ, το ύψος του ιδιωτικού χρέους έχει ανέβει στα 243 δισ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Από αυτά, τα 108,1 δισ. ευρώ οφείλονται στην Εφορία, τα 38 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και τα 97 δισ. ευρώ σε τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ