Τα βάσανά του δεν έχουν τέλος

Τα βάσανά του δεν έχουν τέλος

-Χωρίς Twitter και «φτωχός» πλέον…

Ο ρεπουμπλικανός πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι πλέον αρκετά πλούσιος για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 400 πλουσιότερων Αμερικανών, ο οποίος καταρτίζεται από το περιοδικό «Forbes».

«Η περιουσία του κ. Τραμπ υπολογίζεται επί του παρόντος ότι φτάνει τα 2,5 δισ. δολάρια, είναι δηλαδή κατά 400 εκατ. χαμηλότερη από αυτήν του τελευταίου προσώπου που συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα», σύμφωνα με το περιοδικό. Το 2020 ο Ντόναλντ Τραμπ κατέλαβε την 339η θέση στον κατάλογο, όμως, σύμφωνα με το «Forbes», η περιουσία του μειώθηκε κατά 600 εκατ. δολάρια αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού. Όπως εξηγείται στο δημοσίευμα, οι αξίες των μετοχών εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, των κρυπτονομισμάτων και άλλων πόρων αυξήθηκαν ραγδαία.

«Αντίθετα, οι τιμές των ακινήτων σε μεγάλες πόλεις –που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Τραμπ– γνώρισαν μαρασμό, αφήνοντας τον πρώην Πρόεδρο εκτός του πιο αποκλειστικού κλαμπ στον κόσμο», προσθέτει ο αρθρογράφος του «Forbes».

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο κάθε χρόνο από το 1996, όταν κατέλαβε την 368η θέση. Από το 1997 ως το 2016, τη χρονιά που εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ, βρισκόταν στο πλουσιότερο μισό των προσώπων της λίστας. Όμως από το 2016 άρχισε η πτώση του και έκτοτε συνέχισε να υποχωρεί στην κατάταξη, προτού μείνει εκτός αυτής φέτος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ