Αντιδράσεις για τις  αλλαγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μέσω ενός νέου καταστατικού που θέλει να επιβάλει ο νέος πρόεδρός του, αγνοώντας τις απόψεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η απόφαση που ελήφθη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με αίτημα την απόσυρση του κειμένου δεν βγήκε στη δημοσιότητα καθώς δεν συμφώνησαν όλοι οι συνδικαλιστές της πλειοψηφούσας παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», που πρόσκειται στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι ίδιοι πάντως αντιπρότειναν να προσλαμβάνονται διευθυντικά στελέχη, εκτός από το ΑΠΕ, για το 50% των θέσεων! Όπως αποκαλύφθηκε, το κείμενο του νέου καταστατικού κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από τον πρόεδρο του ΑΠΕ την ημέρα συνεδρίασης του ΔΣ της εταιρείας και στις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν η απάντησή του ήταν η εξής: «Δεν το έδωσα πριν γιατί θα γινόταν φέιγ βολάν, δεν απαιτείται απόφαση του ΔΣ για το καταστατικό, δεν αποφασίζει το ΔΣ κι αυτό είναι, έτσι θα πάει προς υπογραφή»!

Παρά τα όσα υποστήριξε, έγινε ψηφοφορία, κατά την οποία δύο ψήφισαν υπέρ, τρεις κατά και υπήρξε και μία αποχή. Ο διευθυντής του ΑΠΕ κατά τη συνάντησή του με μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση και δήλωσε πως θα μεταφέρει τη θέση των συνδικαλιστών που ζητούν ποσόστωση…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ/ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ


Σχολιάστε εδώ