Μονόδρομος η διαγραφή Μπογδάνου, λένε από το Μαξίμου

Μονόδρομος η διαγραφή Μπογδάνου, λένε από το Μαξίμου

Στον απόηχο της αποπομπής του Κ. Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του πρωθυπουργού ήταν μονόδρομος και… επιβεβλημένη.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο ο­ποίος ανέκαθεν διαφωνούσε με την αναμόχλευση των «παθών» του παρελθόντος. Σε αντίθεση με τον… ομόλογό του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζεται ενοχλημένος, αν όχι εξοργισμένος με τις τελευταίες εξελίξεις. Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν ότι κατά καιρούς είχαν γίνει συστάσεις στον κ. Μπογδάνο να μην ξεφεύγει από τα όρια και να μη δημιουργεί προβλήματα… εκεί που δεν υ­πάρχουν. Η τελευταία ήταν προ ολίγων εβδομάδων, όταν ο αποπεμφθείς βουλευτής ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών σε σχολείο της Αθήνας. Προφανώς ο βουλευτής δεν… πήρε το μήνυμα.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν λόγο για διπλό λάθος. Οι εμπρηστικές δηλώσεις του κατά του ΚΚΕ, παραλληλίζοντάς το με την Τουρκία, αποτέλεσαν την αφορμή ώστε σύσσωμη η αντιπολίτευση να μιλήσει για ακραίες απόψεις. Ταυτόχρο­να λειτούργησαν αποπροσανατολιστικά και επισκίασαν μια σημαντική εξέλιξη, όπως ήταν η κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε επειδή θεωρεί ότι με τις δηλώσεις του ο βουλευτής ναρκοθετεί το στρατηγικό του αφήγημα ως προς την κατεύθυνση που επιθυμεί να δώσει στη Νέα Δημοκρατία. «Ο κ. Μητσοτάκης χτίζει την Ελλάδα της επόμενης ημέρας και αυτή δεν μπορεί να χτιστεί με τοξικότητα και συνθήματα που παραπέμπουν σε ταραγμένες εποχές», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο των στενών συνεργατών του.

Από την πλευ­ρά του ο Κ. Μπογδάνος εμφανίζεται… αμετανόητος και υποστηρίζει ότι είπε σωστά πράγματα, αλλά σε λάθος στιγμή, ενώ για την αποπομπή του ανέφερε πως το να λέει ευθέως τις απόψεις του έχει κόστος. Έσπευσε πάντως να τονίσει ότι θα στηρίξει όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης και θα ψηφίσει στη Βου­λή όλα τα νομοσχέδια. Την ίδια στιγμή που στα προσκείμενα στην αντιπολίτευση ΜΜΕ αναπαράγονταν σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο βουλευτής σχεδιάζει να ηγηθεί ενός νέου κόμματος!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ