Να μην ξεχνά τον Ιάκωβο ο Ελπιδοφόρος… – Χάσμα μέγα υπάρχει μεταξύ των δύο στα εθνικά μας θέματα

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος ήταν ο κεντρικός παράγοντας στις διαδηλώσεις για την Κύπρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, κινήθηκε αποτελεσματικά στο αμερικανικό διπλωματικό παρασκήνιο, όταν η Τουρκία αποφάσισε να κατασκευάσει το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Ξόδεψε εκατομμύρια σε λόμπινγκ για την επιρροή στο Κο­γκρέσο, με στόχο η Ουάσινγκτον να μην αναγνωρίσει το ψευδοκράτος. Και το πέτυχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκοτεινά παιχνίδια του Ελπιδοφόρου σε βάρος του Ελληνισμού

Αυτό το «χθες του Ιακώβου» θυμίζει στον Ελπιδοφόρο ο Γιώργος Μαλούχος μέσα από τις «παραφωνίες» του στα «Νέα». Και καταλήγει χτυπώντας την καμπάνα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, διάδοχο του Ιακώβου, που δείχνει να στηρίζει το… αίτημα της Τουρκίας!

Ο «Σιάκωβος» δείχνει τον δρόμο…
«Αυτός ο ‘‘Σιάκωβος’’ έμαθε τι ετοίμαζαν οι Αμερικανοί. Ζήτησε τον Ρέιγκαν που ‘‘παραδόξως’’ δεν του βγήκε. Ζήτησε και τον υπουργό Εξωτερικών, τον Σουλτς, που επίσης ξαφνικά ‘‘εξαφανίστηκε’’. Έτσι βεβαιώθηκε ότι ερχόταν κακό. Αντί όμως να το βάλει κάτω, πήρε το αεροπλάνο και πήγε στην Ουάσιν­γκτον. Εκεί, κυριολεκτικά εισέβαλε στο γραφείο του Σουλτς, ο οποίος με τέτοια πίεση στάθηκε αδύνατο να μην τον δεχθεί. Και του είπε ότι η ελληνική Ομογένεια θα στρεφόταν σύσσωμη και πολύ μαχητικά εναντίον τους στις επόμενες εκλογές… Ποιος; Ο Ρεπουμπλικανός Ιάκωβος. Οι απειλές του δεν ήταν κούφιες. Ο Σουλτς και ο Ρέιγκαν το κατάλαβαν. Έτσι ματαιώθηκε η αναγνώριση. Όχι στο παρά πέντε. Στο παρά ένα. Τότε, ο πολύ μετανιωμένος Παπανδρέου κάλεσε με τιμές πρωθυπουργού τον ‘‘Σιάκωβο’’ στην Αθήνα.

Προκύπτει δυστυχώς μέγα χάσμα από τον Ιάκωβο στον Ελπιδοφόρο. Ο δεύτερος πρέπει να μελετήσει λίγο τον πρώτο και τη δράση του. Και να γεφυρώσει το χάσμα. Θα είναι για καλό και του ιδίου και όσων οφείλει να υπερασπίζεται. Όσο και αν ενοχλήσει κάποιους».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: alithia.gr


Σχολιάστε εδώ