Τελεσίγραφο Φώφης Γεννηματά προς κάθε κατεύθυνση: Δεν θα γίνουμε ορντινάντσα κανενός!

Τελεσίγραφο Φώφης Γεννηματά προς κάθε κατεύθυνση: Δεν θα γίνουμε ορντινάντσα κανενός!

Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη Δεξιά

-Οι νέοι δεν έχουν τίποτε άλλο να διεκδικήσουν παρά τα όνειρά τους και τις ιδέες τους

«Εγώ εξακολουθώ να δείχνω τον ήλιο και κάποιοι λυπάμαι που κοιτάζουν το δάχτυλο. Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά και να παρουσιάσουν θέσεις πάνω στα κρίσιμα ζητήματα.

Εκεί θα κριθούμε όλοι. Εκεί θα αποκαλυφθούν οι πολιτικές διάφορες μας. Κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται κρυπτόμενος.
Ούτε είναι αποδεκτό υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος, να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κανένας δεν θα ξεγελάσει τον κόσμο της παράταξης.

Βάλαμε πλάτη, ενώσαμε, δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε, δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση.

Η Παράταξη χωρίς τη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Ως πρόεδρος προσπαθώ να συνθέσω νιάτα και εμπειρία.

Έδωσα χώρο και χρόνο στη νέα γενιά να πάρει στα χέρια της κρίσιμες θέσεις στο κίνημα, να δοκιμαστεί σε δύσκολες συνθήκες και να αποδείξει τις ικανότητές της. Έτσι θα συνεχίσω. Νιώθω σε μεγάλο βαθμό δικαιωμένη για τους νέους που μένουν και παλεύουν χωρίς να έχουν ζήσει τις καλές μέρες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ή να έχουν ασκήσει κυβερνητική εξουσία. Δεν έχουν να διεκδικήσουν τίποτε άλλο παρά τα όνειρά τους και τις ιδέες τους.

Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη Δεξιά. Εμείς δεν θα γίνουμε ορντινάντσα κανενός.
Μόνο στο πλαίσιο της δικής μας εντολής, μετά από ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και με πρωταγωνιστικό ρό­λο μπορούμε να επιβάλουμε προοδευτικές λύσεις στη διακυβέρνηση της χώρας. Αλλιώς καμία συνεργασία δεν έχει νόημα, γιατί δεν θα προσφέρει ουσιαστικά στη χώρα και στον λαό.

Η μετατροπή της παράταξής μας σε πολιτικό παράρτημα άλλων κομμάτων θα μας οδηγήσει στη διάσπαση και την παρακμή. Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Αυτή την πορεία συνεχούς ανόδου και νίκης, την εγγυώμαι.

Αυτή η πορεία απαιτεί στιβαρό πηδάλιο, προσήλωση στον προορισμό. Αυτό θα σηματοδοτήσει η επανεκλογή μου. Με ένα κόμμα όπου λόγο και συμμετοχή θα έχουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες γιατί οι αλλαγές ξεκινούν από μας».


Στο Μαξίμου προτιμούν Λοβέρδο ή Ανδρουλάκη για αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ

Από… απόσταση ασφαλείας, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή, παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου τις διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Η εντολή του πρωθυπουργού προς όλους σε κυβέρνηση και κόμμα είναι να αποφύγουν οποιαδήποτε δήλωση ή σχόλιο που θα μπορούσε να εκληφθεί ως ευθεία παρέμβαση στις διαδικασίες.

Να μην επαναληφθεί, δηλαδή, το προ καιρού πολιτικό ατόπημα του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ρωμανού, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Ανδρ. Λοβέρδου, προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμη και του… τελευταίου.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη αποδίδουν μεγάλη σημασία στο ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος διότι αυτό θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το επίπεδο συνεννόησης τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Στην περίπτωση, δηλαδή, που δεν προκύψει αυτοδυναμία, ούτε και δεύτερη αναμέτρηση και θα τεθεί επί τάπητος θέμα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Υπό αυτό το σκεπτικό, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι η συνεννόηση θα ήταν πιο εύκολη πρωτίστως με τον Ανδρ. Λοβέρδο και δευτερευόντως με τον Ν. Ανδρουλάκη.

Αντίθετα, θεωρούν πιο δύσκολη τη συζήτηση με τη Φ. Γεννηματά διότι, όπως λένε, επιρροή στις αποφάσεις ασκούν στελέχη που χαρακτηρίζονται από… αντι-δεξιά σύνδρομα και τα οποία θα κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ