Παρέμβαση…

Παρέμβαση…

Επιμένει να παρεμβαίνει η Τουρκία στα ζητήματα της Ελληνικής Πολιτείας, ενισχύοντας –κάθε φορά– το δικαίωμά της, το οποίο αναγνώρισε μόνη της ως τέτοιο… Και, βέβαια, όταν το… παιδί κάνει του κεφαλιού του και κανείς δεν του λέει «τι κάνεις παιδί μου, κάτσε στη θέση σου, επιτέλους», εκείνο μπορεί να… οργώνει τον χώρο και να μη δίνει σημασία σε κανέναν.

Με την ίδια… φιλοσοφία, το τουρκικό ΥΠΕΞ επανέλαβε τις… νουθεσίες προς τη χώρα μας σχετικά με το σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα, καλώντας την «να ανακαλέσει την απόφασή της»…

Τι… αποφάσισε η χώρα μας; Να… συνεχίσει να τηρείται ό,τι τηρείται πάντα. Με οδηγία που απεστάλη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς όλες τις διευθύνσεις των σχολείων ζητείται η απαρέγκλιτη τήρηση του εγκεκριμένου ωρολογίου προγράμματος στα σχολεία!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επανέρχεται εκ νέου επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, καθώς θεωρεί ότι η οδηγία αφορά και τη λειτουργία του προγράμματος της Παρασκευής, η οποία είναι για τους μουσουλμάνους όπως η Κυριακή για τους χριστιανούς…

Και κάπως έτσι –και από το πουθενά– τίθεται το ζήτημα της ελευθερίας της εκτέλεσης των θρησκευτικών καθηκόντων μαθητών και εκπαιδευτικών, «πλέκοντας» το… πουλόβερ των μειονοτικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων…

Γιατί δεν τους έπιασε… πρεμούρα για το δικαίωμα της μειονότητας στην προσευχή στο τέμενος, αλλά για τη δυνατότητα να εμφανιστεί η Τουρκία, για πολλοστή φορά, ως… προστάτιδα των μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης…

Ξεφυσάνε…

Εντείνουν την… κινητικότητά τους οι Τούρκοι με προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις κατά της χώρας μας… Η τακτική, βέβαια, παγιωμένη είναι και αγγίζει τα όρια της συνήθειας… Και, ως γνωστόν, η συνήθεια δύσκολα κόβεται…

Η Τουρκία, πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του ελληνογαλλικού συμφώνου, άρχισε τους… ζουρνάδες. Ακολουθώντας τη γνωστή τακτική, εξέδωσε NAVTEX για έρευνες που περιλαμβάνουν το Καστελλόριζο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Διότι, σου λέει, δεν μπορεί να αφήσουμε να ακυρωθεί το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», που φτύνουμε αίμα για να το περάσουμε, από τη στρατηγική συνεργασία και τη ρήτρα αμυ­ντικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Παράλληλα, τούρκοι αξιωματούχοι με δηλώσεις τους επιχειρούν τη διαμόρφωση κλίματος. Ένας απόστρατος εξέφρασε τη… λύπη του προς τον ελληνικό λαό.
«Οι φόροι τους ξοδεύονται άδικα», τουΐταρε ο… φιλεύσπλαχνος.

«Ο Έβρος δεν πέφτει»…

Η νύχτα έγινε μέρα κατά την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυχτερινή Αστραπή 21», που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «Παρμενίων 2021», την οποία παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι λόγω της αστάθειας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή «δεν χωράει κανένας εφησυχασμός και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να εκπληρώνουν την αποστολή τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και τις πλέον αντίξοες». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «όποιος τολμήσει να υποτιμήσει την ισχύ των Ελληνικών ΕΔ, θα λάβει απάντηση ακαριαία, πάρα πολύ επώδυνη και συντριπτική, με το Διεθνές Δίκαιο και τη διαφύλαξη της ειρήνης να υπαγορεύουν τις ενέργειες και τις αντιδράσεις τους».

Επίσης, επεσήμανε τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και στην αναβάθμιση των στρατιωτικών συνεργασιών με φίλους, συμμάχους και εταίρους και τόνισε «τις διαρκείς και άοκνες προσπάθειες που καταβάλλονται στον τομέα των εξοπλισμών, προκειμένου να διατηρείται και να αναβαθμίζεται συνεχώς το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να φέρνουν καρπούς, ενισχύοντας περαιτέρω την αποτρεπτική τους ικανότητα».

Ωστόσο, ο Α/ΓΕΕΘΑ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξήρε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των μέσων και του προσωπικού των ΕΔ, συγχαίροντας τους άνδρες και τις γυναίκες για την άριστη σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης: «Με υψηλό ηθικό, οι άνδρες και οι γυναίκες των μονάδων που συμμετείχαν, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία μια υψηλού επιχειρησιακού ρυθμού και απαιτήσεων άσκηση, επιτυγχάνοντας όλους τους αντικειμενικούς σκοπούς που τέθηκαν κατά τη σχεδίασή μας». Ολοκλήρωσε, δε, το μήνυμά του με μια προτροπή:

«Σας προτρέπω να συνεχίσετε να υπηρετείτε με υψηλό φρόνημα την πατρίδα, έχοντας κατά νου ότι αποτελείτε τον ακρογωνιαίο λίθο της άμυνά μας, τους υπερασπιστές και θεματοφύλακες της εδαφικής μας ακεραιότητας και ανεξαρτησίας που πραγματικά ‘‘φυλάττουν Θερμοπύλας’’ στον Έβρο, στα νησιά και σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας». «Ο Έβρος δεν πέφτει!», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ