Κ. Κόλλιας: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού επιβεβαιώνει την ταχύτερη επιστροφή στην ισχυρή ανάκαμψη

Κ. Κόλλιας: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού επιβεβαιώνει την ταχύτερη επιστροφή στην ισχυρή ανάκαμψη

«Το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, παρά τις συνεχείς αβεβαιότητες εξαιτίας της πανδημίας και των διεθνών εξελίξεων στις τιμές, επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Η αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 6,1% για το 2021 και σωρευτικής ανάπτυξης 10,8% για τη διετία 2021-2022, σηματοδοτεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ταχύτερα του αναμενόμενου» πρόσθεσε και τόνισε: «Για την επίτευξη αυτών των στόχων, καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν οι άμεσες οικονομικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, που αναμένονται να ξεπεράσουν τα 42 δισ. ευρώ για το διάστημα 2020 – 2022».

Ο κ. Κόλλιας σημείωσε: «Όμως, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι άμεσα συνυφασμένη με την αποτελεσματική αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την επίτευξη του στόχου της αύξησης των επενδύσεων κατά 23,4% το 2022 και μείωσης της ανεργίας στο 14,3%.

Εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη για αύξηση των εξαγωγών των αγαθών και υπηρεσιών με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις εισαγωγές.

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει τάχιστα και τώρα είναι η ευκαιρία να καλύψει το κενό της προηγούμενης δεκαετίας, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».


Σχολιάστε εδώ