Γ. Κουμουτσάκου: Βόρειος Ποδηλατικός Άξονας Αττικής

Γ. Κουμουτσάκου: Βόρειος Ποδηλατικός Άξονας Αττικής

Ο Βουλευτής Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, σχετικά με το Βόρειο Ποδηλατικό Άξονα της Αττικής.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος οι ποδηλατόδρομοι είναι απαραίτητη υποδομή ποιότητας ζωής στις σύγχρονες πόλεις και η ενίσχυση του δικτύου τους αποτελεί σταθερό αίτημα μεγάλης μερίδας των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε ένα μικρό τμήμα του μεγάλου ποδηλατικού άξονα «Φαληρικός Όρμος – Κηφισιά», το μεγαλύτερο τμήμα του και συγκεκριμένα ο Βόρειος κλάδος μήκους 16,5 χλμ, δεν έχει μέχρι σήμερα κατασκευαστεί. Πρόκειται συγκεκριμένα για το τμήμα του έργου «Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι – Ομόνοια – Βικτώρια – Περισσός – Πευκάκια – Ν. Ιωνία – Ηράκλειο – Ειρήνη – Μαρούσι – ΚΑΤ – Κηφισιά», το μεγαλύτερο μέρους του οποίου διέρχεται και πρόκειται να εξυπηρετήσει τους πολίτες του βορείου τομέα της Αττικής.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο κ. Κουμουτσάκος ζητάει από τον Υφυπουργό ενημέρωση για το αν υφίσταται κάποιο σχέδιο χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου, αν έχουν επικαιροποιηθεί οι σχετικές μελέτες και σε ποιο βαθμό είναι ώριμο προς δημοπράτηση, καθώς και ποιος θα είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου και ποιο το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του.


Σχολιάστε εδώ