Αργολίδα: Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch)

Αργολίδα: Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch)

Πανευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών και  γνωριμία με τα πουλιά του υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου στην Αργολίδα, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.

Κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch), με πρωτοβουλία της Μ.Κ.Ο. Birdlife International, που αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον.

This slideshow requires JavaScript.

Στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (εταίρος της Birdlife International) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων το διάστημα αυτό, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Περιλαμβάνουν εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιγνίδια και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Μία ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές κοντά στη φύση. Στην εκδήλωση συμμετείχε  και εκπρόσωπος της ορθολογικής εταιρείας.

Τα πτηνά, με περισσότερα από 11.000 διαφορετικά είδη, παρουσιάζουν μία εξαιρετική ποικιλία, που κυμαίνεται από κολίμπρια μέχρι στρουθοκαμήλους και από πιγκουίνους έως αετούς. Κάθε είδος είναι μοναδικό, στην εμφάνιση και τις συνήθειές του.

Πηγή-φωτο: STUDIO B&G Ευάγγελος Μπουγιώτης – Γ. Ρασσιάς

 


Σχολιάστε εδώ