Θανάσης Πολυκανδριώτης: Κάποια στιγμή ένιωσα ότι θα τη σώσω τη Μάγδα μου…

Θανάσης Πολυκανδριώτης: Κάποια στιγμή ένιωσα ότι θα τη σώσω τη Μάγδα μου…

-Αλλά τελικά…

«Όταν έχασα το στήριγμά μου, τη Μάγδα, ύστερα από 47 χρόνια ζωής πέρασα δύσκολα. Νόσησε από καρκίνο και αυτά τα τρία χρόνια ήταν μαρτυρικά. Προσπάθησα να τη σώσω. Κάποιες στιγμές ένιωσα ότι θα τη σώσω, αλλά τελικά… Ένιωσα μετά τον θάνατό της ότι αυτά τα 47 χρόνια θα πρέπει να τα φυλάξω και να δω τι ήταν αυτό που με κράτησε δίπλα της τόσα χρόνια. Από τότε που έφυγε η Μάγδα, τις κόρες μας, τη Μαρία και τη Βιβή, τις βλέπω τελείως διαφορετικά. Μέσα τους βλέπω όλα όσα βίωσα μαζί της.

Τη γνώρισα όταν ήταν 20, κάναμε δύο παιδιά και της αφιέρωσα όλα τα τραγούδια μου, με πρώτο το ‘‘Στου φεγγαριού την αγκαλιά’’. Ήταν διορατική. Θυμάμαι ότι είχε έρθει η Μαρινέλλα στο σπίτι όταν ετοιμάζαμε το ‘‘Ξημέρωμα του έρωτα’’ – μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο -, είχα γράψει το ‘‘Τι έκανα για πάρτη μου’’ και το προόριζα για την Πίτσα Παπαδοπούλου. Κάποια στιγμή εκεί που καθόμασταν με τη Μαρινέλλα και συζητούσαμε για τον δίσκο έρχεται η Μάγδα και μου λέει στο αφτί, ψιθυρίζοντας, να της το παίξω.

Όταν έφυγε, μου λέει η Μαρινέλλα: ‘‘Τι σου είπε ο Καραχάλιος;’’. Έτσι τη φώναζε, με το επίθετό της. Της παίζω το κομμάτι, ενθουσιάζεται και έτσι μπήκε στον δίσκο. Είναι πολλά αυτά που ζήσαμε και δεν φεύγουν από το μυαλό μου. Η επόμενη μέρα χωρίς εκείνη, ήταν ένα χάος, μια άβυσσος που νόμιζα ότι θα με παρασύρει κι εμένα. Σιγά σιγά, με τη στήριξη του αγαπημένου φίλου Μαρίνου και με ατελείωτες συζητήσεις, στάθηκα ξανά όρθιος. Με βοήθησε πάρα πολύ. Όφειλα να ζήσω για τη Μάγδα. Πιστεύω ότι τα κατάφερα. Σήμερα που μιλάμε, είμαι ευτυχής και έχω ισορροπία».

Υπογραφή: Θανάσης Πολυκανδριώτης, σολίστας του μπουζουκιού και συνθέτης

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ