Μ. Συρεγγέλα: Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχώς αλλάζει θέση στο σοβαρό ζήτημα της παιδικής φροντίδας

Μ. Συρεγγέλα: Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχώς αλλάζει θέση στο σοβαρό ζήτημα της παιδικής φροντίδας

Την απάντησή της στην αξιωματική αντιπολίτευση που συνεχώς αλλάζει θέση σε σοβαρά ζητήματα, όπως η παιδική φροντίδα, η στήριξη της οικογένειας, της γυναικείας εργασίας και η αντιμετώπιση του δημογραφικού, έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της διάταξης για τις «Νταντάδες της γειτονιάς».

Όπως ανέφερε η κα Συρεγγέλα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε αρνητική κριτική της δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς» που προσφέρει ουσιαστική στήριξη στην οικογένεια και στις εργαζόμενες μητέρες, ξεχνώντας ότι το 2018 είχαν κάνει αποδεκτή την Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό !

Στη συγκεκριμένη Έκθεση, η οποία περιελάμβανε προτάσεις για την ενίσχυση της οικογένειας, υπήρχε σαφής αναφορά στη δημιουργία του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα στην Έκθεση γινόταν μνεία στην «ανάγκη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου ώστε οι ενδιαφερόμενοι/ες να πιστοποιούνται και να αναλαμβάνουν τη φροντίδα και φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ε.Ε.».

«Σήμερα βάζουμε τα «θεμέλια» για τις «Νταντάδες της γειτονιάς» ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το πλέγμα των μέτρων για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υποκύψετε σε άλλες παλινωδίες, αλλά θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας» κατέληξε η υφυπουργός.


Σχολιάστε εδώ