Tην παράσταση έκλεψε η “ελληνική” Σερίφ Τιρασπόλ

Tην παράσταση έκλεψε η “ελληνική” Σερίφ Τιρασπόλ

Tην παράσταση έκλεψε για άλλη μία φορά η «σταχτοπούτα» του εφετινού Champions League, η «ελληνική» Σερίφ Τιρασπόλ των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού, η οποία νίκησε με 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» (με… buzzer-beater γκολ του Τιλ στο 90′), σε μία απ’ τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην Ιστορία του θεσμού.

Οι Μολδαβοί προηγήθηκαν στο 25′ με τον Γιακσιμπάεφ και μολονότι δέχθηκαν την ισοφάριση στο 65′ με αμφισβητούμενο πέναλτι του Μπενζεμά (το οποίο έδειξε με υπόδειξη VAR ο Βέλγος ρέφερι Βίσερ), όχι μόνο άντεξαν ως το φινάλε έχοντας ως «ήρωα» του Γιώργου Αθανασιάδη -ο οποίος έκανε συγκλονιστικές αποκρούσεις στο 17′ (φάουλ Μπενζεμά), στο 54′ (πλασέ Αζάρ) και στο 75′ (σουτ Μόντριτς που απέκρουσε με το… πρόσωπο)- αλλά βρήκαν και γκολ νίκης στο 90′ με απίστευτο «κεραυνό» του Τιλ που έφυγε «καρφί» για το «παραθυράκι» του Κουρτουά! Απιστευτη εκκίνηση της Σέριφ που βρίσκεται στην κορυφή του 4ου ομίλου, έχοντας πίσω της της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ και Ίντερ!

Στο Παρίσι, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν… χαρίστηκε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Βρήκε το γκολ που έψαχνε από νωρίς με τον Γκουέι (8′) και «καθάρισε» το ματς, με το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα των Παριζιάνων στο 74′, έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία με τον Νεϊμάρ και πλασέ στο «παραθυράκι». Αυτό ήταν το 121ο τέρμα του «ψύλλου» σε 151 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στο «Ντραγκάο» η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή, νίκησε για τρίτο σερί αγώνα την Πόρτο στην έδρα της -αυτή τη φορά με το εμφατικό 5-1 χάρις σε δύο γκολ του Σαλάχ, δύο του Φιρμίνιο κι ένα του Μανέ- και της χάλασε τη… γιορτή για το 200ό παιχνίδι της στο UEFA Champions League.

Στο «Τζουζέπε Μεάτσα» η Μίλαν έμεινε με δέκα παίκτες από το 29′ κόντρα στην Ατλέτικο, μετά την αποβολή του Κέσι (δεύτερη κίτρινη) και μολονότι προηγήθηκε στο 20′ με το γκολ του Λεάο από το 20′ (ο Πορτογάλος είχε κι ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι στο οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου), δεν κατάφερε να φύγει με αποτέλεσμα, διότι οι «ροχιμπλάνκος» έφεραν τα πάνω-κάτω στο τέλος με τα γκολ των Γκριεζμάν (85′) και Σουάρες (90’+6′, πέναλτι).

Τεράστιο «διπλό» -και μάλιστα με ανατροπή- για την Μπριζ, η οποία νίκησε 2-1 τη Λειψία στη Γερμανία και την άφησε στην τελευταία θέση του ομίλου, ενώ η Ντόρτμουντ πήρε μία… επαγγελματική νίκη κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με 1-0 κι έκανε το «2 στα 2».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ