Αποπαίδι η Ελλάδα – Την απέκλεισαν από τη σύσκεψη η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία…

Αποπαίδι η Ελλάδα – Την απέκλεισαν από τη σύσκεψη η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία…

-Τι σημαίνει;

Τι ακριβώς συμβαίνει και η Ελλάδα είναι διαρκώς αποκλεισμένη από όλες τις διεθνείς διεργασίες για τη Λιβύη; Στην αρχή μας έφταιγαν οι Γερμανοί, που δεν ήθελαν την Ελλάδα στη διαδικασία του Βερολίνου. Έγιναν ενέργειες, ο κ. Δένδιας έκανε επισκέψεις από δω και από εκεί. Και τελικά το αποτέλεσμα ήταν ότι στη νέα πρωτοβουλία που στήθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η Ελλάδα ήταν και πάλι απούσα.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από την Ιταλία, με τη συμμετοχή της Γαλλίας και της Γερμανίας, και είναι απαράδεκτο μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κοινά σύνορα με τη Λιβύη να αποκλείεται από τις διεργασίες αυτές, που εξάλλου αφορούν και άμεσα την Ελλάδα, και όχι μόνο για το Προσφυγικό… Γιατί η ομαλοποίηση της κατάστασης στη γειτονική χώρα θα φέρει στο προσκήνιο και τις δυνάμεις εκείνες που αμφισβητούν την κηδεμονία από την Τουρκία και επίσης επειδή η ομαλοποίηση της κατάστασης προϋποθέτει την αποχώρηση και όλων των τουρκικών στρατευμάτων. Κάτι που θα συμπαρασύρει φυσικά και το έτερο μνημόνιο της παράνομης οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Ποιος ο ρόλος της Λιβύης
Θα πρέπει η Αθήνα να αποφασίσει τι ακριβώς επιδιώκει όσον αφορά τη Λιβύη. Εάν πράγματι θέλει να έχει ρόλο τότε θα πρέπει, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο που διαθέτει, να το εξηγήσει στους εταίρους στην ΕΕ, οι οποίοι είναι αυτοί που αποκλείουν την Ελλάδα, ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα να κάνουν τις μπίζνες στη μεταπολεμική Λιβύη.

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ