Πάνε για κλείσιμο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις! – Υπουργός Ανάπτυξης: Δεν μπορούν να διασωθούν

Πάνε για κλείσιμο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις! – Υπουργός Ανάπτυξης: Δεν μπορούν να διασωθούν

Ο Μητσοτάκης συμφωνεί;

-Χαρίτσης: Οδηγούν τη χώρα στον μαρασμό

Να είναι, άραγε, ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολύ μικρές για να διασωθούν; Προφανώς, ναι. Αλλιώς δεν θα το έλεγε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης στο Kontra. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει διαρρεύσει κάτι σχετικό από το Μαξίμου, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην Αγορά, με πρώτο τον τραπεζικό χώρο.

«Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να διασωθούν μόνο αν εξαγοραστούν (συγχωνευθούν) από μεγαλύτερες, αν ακολουθήσουν τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας». Επισήμανε, μάλιστα, ότι «επιχειρήσεις με δυο τρεις εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες».

Ναρκοθετούν την ανάπτυξη
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, ο βουλευτής Μεσσηνίας, πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε: «Πρόκειται για δημόσια παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης για το σχέδιο οικονομικού στραγγαλισμού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δανεισμός μό­νο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ούτε ευρώ στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αρνούνται κάθε ρύθμιση για το χρέος της πανδημίας. Το σχέδιο Μητσοτάκη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το λουκέτο. Ναρκοθετούν την ανάπτυξη, διαλύουν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό και οδηγούν τη χώρα στον μαρασμό».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ