Πάει και η ΔΕΗ… – Τι κρύβει η… σύμπτωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ;

Πάει και η ΔΕΗ… – Τι κρύβει η… σύμπτωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ;

-Τίποτα δεν θα μείνει στο Δημόσιο, αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης – Κρατάει από το 51% το 34% και διατηρεί την «κρατική μειοψηφία»!

Ασφαλώς, τα έχετε μάθει τα νέα… Έβαλε πωλητήριο η ΔΕΗ. Όποιος ιδιώτης θέλει, έλληνας ή ξένος, όποιον σκούφο κι αν φοράει, μπορεί να αγοράσει το 17% της ΔΕΗ, που στήθηκε με τον αγώνα και τις στερήσεις του ελληνικού λαού.

Και τώρα, με την έγκριση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης της Δεξιάς, βγαίνει στο σφυρί το 17% από το πλειοψηφικό 51% που έχει το Ελληνικό Δημόσιο, έναντι 750 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον το φως, το αν η λάμπα που έχει ο κόσμος στο σπίτι του θα είναι αναμμένη, θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον «ιδιώτη»! Εκεί οδηγούν τη ΔΕΗ, την κορυφαία εταιρεία της χώρας, που ξεκίνησε από την Ηλεκτρική Εταιρεία και εξελίχθηκε, με τη στήριξη και τις στερήσεις του ελληνικού λαού, στη ΔΕΗ, με την οποία είδε φως και το τελευταίο χωριό της πατρίδας μας και όλη η νησιωτική Ελλάδα. Και σήμερα ανοίγεις, κύριε πρωθυπουργέ, την πόρτα για να μπουν ξένοι, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίζουν όλο και περισσότερα λεφτά.

Με δύο λέξεις τα λέει όλα ο πρωτοσέλιδος τίτλος των «Νέων» της Παρασκευής: «Τέλος εποχής»! Προφανώς, κάτι θα γνωρίζει η ιστορική εφημερίδα, που πάντα κινούνταν στον προοδευτικό χώρο. Και μόνο το ότι το κράτος από το 51% κρατάει την «κρατική μειοψηφία» (34%) λέει πολλά. Και προφανώς η πόρτα είναι ανοιχτή και στο ενδεχόμενο να πουληθεί και «η κρατική μειοψηφία» στους ξένους. Και βέβαια αναζητούνται οι λόγοι που ανάγκασαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βγάλει στο σφυρί το 17%… Ποιοι πίεσαν; Ήταν ντόπιοι ή ξένοι;

Τίθεται, όμως, και άλλο ένα καίριο ερώτημα: Τυχαία ή προγραμματισμένη ήταν η πρόσφατη πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στο αυστραλιανό fund Macquarie έναντι 2,1 δισ. ευρώ;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ