LIVE Βουλή: Στην Ολομέλεια η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

LIVE Βουλή: Στην Ολομέλεια η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Οι «εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών», ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, είναι το αντικείμενο της συζήτησης, στην Ολομέλεια, επίκαιρης επερώτησης 56 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απευθύνεται σε τέσσερις υπουργούς, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συζήτηση, που εξελίσσεται από τις 13:00, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, επιδότηση του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαναφορά του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να δώσει τέλος και να σταματήσει τη χειραγώγηση τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που αυξάνει τις τιμές και το κόστος ηλεκτρισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ζητούν, επίσης, συγκεκριμένες ενέργειες για τη βελτίωση της εποπτείας της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατά το Μοντέλο Στόχου (Target Model), ώστε να σταματήσει η συνεχής άνοδος των τιμών χονδρικής και να λειτουργήσει, πλέον, ο ανταγωνισμός υπέρ των καταναλωτών με μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Κυρίως, ζητούν να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στο αγαθό του ηλεκτρισμού σε προσιτές τιμές.


Σχολιάστε εδώ