Η Μπριζίτ Μακρόν στην «ΕΛΠΙΔΑ»

Η Μπριζίτ Μακρόν στην «ΕΛΠΙΔΑ»

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε η σύζυγος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Μπριζίτ Μακρόν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Η κυρία Μακρόν συνοδευόταν από την σύζυγο του πρωθυπουργού κ. Μαρέβα Μητσοτάκη.

Τις δύο κυρίες υποδέχτηκε η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κοινός διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» κ. Μανώλης Παπασάββας. Τα παιδιά της ογκολογικής μονάδας είχαν ετοιμάσει χειροτεχνίες για τις δύο κυρίες, αφιερωμένες στη διαχρονική φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, τις οποίες παρέδωσε εκ μέρους των παιδιών η κ. Βαρδινογιάννη.
Μιλώντας στα γαλλικά, υποδεχόμενη την κ. Μακρόν, η κ. Βαρδινογιάννη μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε σήμερα στην ογκολογική μας μονάδα. Η παρουσία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Μπριζίτ Μακρόν, την οποία έχω τη μεγάλη τιμή να μπορώ να αποκαλώ ‘‘αγαπημένη φίλη’’ αποτελεί μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία της ‘‘ΕΛΠΙΔΑΣ’’… Η κ. Μακρόν είναι μια πραγματική φίλη της χώρας μας και με τη στάση και το παράδειγμά της ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γαλλία».

Η κ. Μακρόν έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο που γίνεται στην ογκολογική μονάδα και ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας, συγχαίροντας με θερμά λόγια την κ. Βαρδινογιάννη για τον αγώνα και την προσφορά της ενάντια στον παιδικό καρκίνο. «Το έργο που επιτελείτε είναι συγκλονιστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μακρόν, η οποία ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις τελευταίες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου και συγκεκριμένα για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας που λειτουργεί στην ο­γκολογική μονάδα.
Μάλιστα, η κ. Μακρόν ανέφερε πως και στη Γαλλία η γονιδιακή θεραπεία αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου και πρότεινε να συνεργαστούν οι δύο χώρες στον τομέα αυτό.

Αμέσως μετά οι δύο κυρίες τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών της ‘‘ΕΛΠΙΔΑΣ’’» τα αστέρια με τα ονόματά τους και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του νοσοκομείου.

Κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο της ογκολογικής μονάδας, η κ. Μακρόν εντυπωσιάστηκε από τα έργα των παιδιών και το έργο των εκπαιδευτικών που χαρίζουν ελπίδα στα παιδιά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ