Το Μέλλον της Ευρώπης στο Animasyros!

Το Μέλλον της Ευρώπης στο Animasyros!

Τι: Ανοιχτή συζήτηση και animation challenge launch!
Πού: Στη Σύρο και online στο κανάλι του Animasyros στο Youtube 
Πότε: Σάββατο 25/9 στις  16:30


Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την 14η χρονιά του Animasyros, μια  χρονιά διπλά επετειακή  για τη χώρα – 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση –  αλλά και μια χρονιά που συμπίπτει με την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Animasyros και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια δράση με θέμα “Τι έχει κάνει η Ευρώπη για μένα;” το Σάββατο 25/9 και ώρα 16:30. 

Πως αναδιαμορφώθηκε η ζωή στην Ελλάδα στα 40 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα; Γιατί; Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κώστας Τσουτσοπλίδης συνομιλεί με  τον Φωκίωνα Ξένο, animator και σκηνοθέτη καθώς και νέους εκπροσώπους της ανιμέισον κοινότητας, προκαλώντας τις απόψεις και τη δημιουργικότητά τους. Στόχος της δράσης είναι να δοθεί το  έναυσμα στην Ελληνική κοινότητα ανιμέισον να δημιουργήσει μια πολύ σύντομη ταινία (30΄΄) κινουμένων σχεδίων για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, μέσω ενός διαγωνισμού- animation Challenge. Οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της δημιουργικής συζήτησης.

Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες


Σχολιάστε εδώ