Νέα ελληνική Navtex: Το Nautical Geo συνεχίζει κόντρα στις τουρκικές προκλήσεις [χάρτες]

Νέα ελληνική Navtex: Το Nautical Geo συνεχίζει κόντρα στις τουρκικές προκλήσεις [χάρτες]

Μπορεί η σοβαρότατη πρόκληση τις προηγούμενες ημέρες από την τουρκική φρεγάτα «Oruc Reis» που  προχωρήσει σε «Hailing», δηλαδή σε παρενόχληση διά ασυρμάτου προς το ερευνητικό Nautical Geo, να οδήγησε σε διάβημα από το Ελληνικό ΥΠΕΞ.

Όμως με τη νέα navtex φαίνεται ότι η Αθήνα δίνει το πράσινο φως το ερευνητικό πλοίο να συνεχίσει την επιστημονική δουλειά που κάνει στα Ανατολικά της Κρητης.

Τις τελευταίες ώρες το ερευνητικό έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, προφανώς για προμήθειες και επαναεξυπηρετηση, όμως η ναυτική οδηγία από την υδρογραφική υπηρεσία του ΠΝ, δίνει την άδεια συνέχισης των ερευνών στην ίδια περιοχή που κινείται όλες αυτές τις μέρες, προκαλώντας τον εκνευρισμό της Άγκυρας.

Η Τουρκική φρεγάτα για να εκφοβίσει το πλήρωμα του ερευνητικού επιχείρησε να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση γεγονός που κινητοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό.

Μάλιστα ο καπετάνιος του Nautical Geo ενημέρωσε τον κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας ότι βρίσκεται σε Ελληνικά ύδατα κι έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες από τις μόνες αρμόδιες διεθνώς αρχές οι οποίες είναι Ελληνικές.

Η Αθήνα παραμένει σε εγρήγορση για αυτό το ενδεχόμενο νέων προκλητικών ενεργειών από την γείτονα.

Το πλοίο σημαίας Μάλτας, μισθωμένο από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ για έρευνα που αφορά τον υποθαλάσσιο αγωγό East Med όπως προβλέπεται θ´ανοιχτεί στα ζεστά αλλά ταραγμένα νερά της Μεσογείου.

Η Τουρκική φρεγάτα παραμένει στην περιοχή σε μεγαλύτερη απόσταση από το ερευνητικό ενώ βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση από πλωτά του Λιμενικού αλλά κι όλα τα μέσα που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγή: HellasJournal


Σχολιάστε εδώ