Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για την Αστυνομία

Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για την Αστυνομία

-Ανάλεκτα-

Η κατάσταση στην κοινωνία μυρίζει μπαρούτι και το Μαξίμου έχει πάρει απόφαση να παγώσει όλα τα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε τόπο διεργασιών.

Για τους τύπους πάντως, η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα επιλύσει τελικά το πρόβλημα για την συνταγματικότητα ή μη της συγκρότησης των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων (ΟΠΠΙ), η οποία θα απαρτίζεται από ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Και αυτό θα το κάνει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν δέκα σύλλογοι επιστημονικού διδακτικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και σύλλογοι φοιτητών καθώς και 22 καθηγητές πανεπιστημίων, ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική απόφαση, ως αντισυνταγματική.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη ειδικών φρουρών με σκοπό τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων είναι αντίθετη στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, στην ακαδημαϊκή και επιστημονική ελευθερία, στην ελευθερία της έρευνας και της διδασκαλίας αλλά και σειρά άλλων συνταγματικών διατάξεων.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ