Νέα Μάκρη – Πυρκαγιές: Οριοθετημένα τα πύρινα μέτωπα – Δύσκολη νύχτα – Ζημιές σε σπίτια

Σε διάσπαρτες εστίες καίει πλέον η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για καλύτερη εικόνα από τα πύρινα μέτωπα καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας σε τρεις διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη, με τις σοβαρότερες κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ και στoν οικισμό Λιβίσι όπου προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον δύο κατοικίες, κάηκαν αποθήκες και αυλές, και μία προς την Αγία Μαρίνα. Το ένα πύρινο μέτωπο είναι οριοθετημένο αυτήν την ώρα και το άλλο σε ύφεση ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν όπως και πολλοί εθελοντές αντιμετωπίζουν πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες σε οικοπεδικές περιοχές.

Ο κίνδυνος έχει περιοριστεί αλλά όλες οι δυνάμεις παραμένουν επί ποδός.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, όπου αποσοβήθηκε ο κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ έχουν κλείσει από την αστυνομία αρκετοί δρόμοι στην περιοχή (24710003).

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν πιο σοβαρά στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων όπου η κατάσταση για κάποιες ώρες ήταν πολύ κρίσιμη.

Έκκληση για εκκένωση έκανε με ανάρτηση και ο δήμαρχος της περιοχής Σ. Τσίρκας.

Πούλμαν μετέβησαν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους κατοίκους, άλλοι έφυγαν με ίδια μέσα, ενώ ο Δήμος Μαραθώνα διέθεσε το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μάκρης ώστε να διανυκτερεύσουν όσοι το επιθυμούν και να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, εστάλη στους κατοίκους και μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λιβίσι και Αγία Μαρίνα, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίας των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης, λόγω της πυρκαγιάς στα εξής σημεία:

– Διονύσου και Μαραθώνος

– Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα

– Ερμού και Αρτέμιδος

– Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ

– Διονύσου στον Αγιο Πέτρο

– Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία:

– Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα

– Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη

– Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου

– Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα

– Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος

– Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μετέβη στη Νέα Μάκρη Αττικής για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς καθώς τόσο ο αριθμός εστιών, και μάλιστα ταυτόχρονων, όσο και ο χρόνος που εκδηλώθηκαν γεννά υποψίες.

Πηγή: ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ