Μάκης Κουρής: Ώρα να βγουν τα νοικοκυριά στους δρόμους, να προστατέψουν τη ζωή των παιδιών τους

Μάκης Κουρής: Ώρα να βγουν τα νοικοκυριά στους δρόμους, να προστατέψουν τη ζωή των παιδιών τους

-Δεν τα βγάζουν πέρα, όλα ακριβαίνουν, τα έσοδα της οικογένειας δεν φτάνουν πλέον, με περικοπές προσπαθούν να επιβιώσουν, η έκρηξη δεν είναι μακριά…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Εκεί φτάσαμε… Σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έλληνες πολίτες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τη ζωή της οικογένειάς τους, των παιδιών τους. Δεν μιλάμε για τίποτα πολυτέλειες, τουλάχιστον όμως να υπάρχουν στο σπίτι τα αναγκαία, ένα ανθρώπινο τραπέζι το μεσημέρι και τα παιδιά να μην έχουν το κόμπλεξ ότι οι φίλοι τους φοράνε ρούχα που τα ίδια δεν μπορούν να φορέσουν.

Εκεί που υπερηφανευόμασταν ότι είμαστε πλέον Ευρωπαίοι, μέλη της ισχυρής και πλούσιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσοι με τους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, ξαφνικά γίναμε ζητιάνοι.

Τέτοιες μέρες ζούμε…

Από τη μια στιγμή στην άλλη, οι τιμές άρχισαν να σκαρφαλώνουν στα ύψη. Τιμές που δεν καλύπτονται από τον μισθό που παίρνει ο Έλληνας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγοράσει όλα τα αναγκαία είδη που χρειάζεται η οικογένεια. Και πλέον, μέρα με την ημέρα, όλο και κάτι περισσότερο λείπει από το σπίτι. Και το χαρτζιλίκι των παιδιών… ψαλιδίζεται.

Η δικαιολογία που προβλήθηκε από τα αφεντικά της Κομισιόν είναι ότι αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του ρεύματος, συν την αύξηση του κόστους μεταφοράς των αγαθών και των κερδών που αποκομίζουν τα μεγάλα αφεντικά, που –κακά τα ψέματα– θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενα την προστασία που απολαμβάνουν έναντι «πλούσιων σίγουρα αντιπαροχών».

Δεν μιλάμε, βέβαια, για τίποτα πενταροδεκάρες…

Άλλωστε, τζάμπα εκμεταλλεύονται τη μια τα ανθρακωρυχεία, την άλλη τα πετρελαϊκά κοιτάσματα και στη συνέχεια το φυσικό αέριο; Και πριν στερέψουν όλες αυτές οι πηγές, που ήταν δώρο της Γης για την επιβίωση των κατοίκων του πλανήτη, έστησαν τις ανεμογεννήτριες, με τζάμπα τον αέρα που χρησιμοποιούν, και κερδίζουν αμέτρητα δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ.

Αποδείχθηκαν άπληστοι εκμεταλλευτές του πλούτου που έχει στα σπλάχνα της η Γη και την πληρώνουν οι πολίτες του πλανήτη. Εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, δήθεν λόγω φόρων και μεταφορικών. Και άρχισαν οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. Προ του κινδύνου μιας τεράστιας κινητοποίησης σε όλη την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε… σκόντο στον έλληνα καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος. Και η… επιδότηση είναι μόλις 9 ευρώ OΛΑ κι ΟΛΑ για τις 300 kWh!

Αυτό κι αν είναι μεγάλη κοροϊδία! Και για να έχετε πλήρη εικόνα, αυτά τα 9 (εννέα) ευρώ στο τέλος θα τα πληρώσει η ελληνική οικογένεια και, φυσικά, οι επιχειρήσεις και όλη η Αγορά.

Με την ακρίβεια να σαρώνει τα πάντα και να δυσκολεύει τη ζωή του Έλληνα, η επόμενη μέρα θα φέρει πολλά δεινά…

Τον λόγο έχουν πλέον τα νοικοκυριά… Αρκετά άντεξαν…

Η αύξηση του ρεύματος ίσως να είναι το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ