Ατομική έκθεση φωτογραφίας της εικαστικού Ιοκάστης στη Blank Wall Gallery

Ατομική έκθεση φωτογραφίας της εικαστικού Ιοκάστης στη Blank Wall Gallery

Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας
Ιοκάστης 

“Μυστήριοι Κόσμοι”

Επιμέλεια έκθεσης: Βαγγέλης Βασαλάκης

 Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: Από 24 Σεπτεμβρίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2021Η εικαστικός Ιοκάστη, μετά από την εύλογη απουσία της από το χώρο των εκθέσεων, παρουσιάζει τη νέα της εργασία με τίτλο “Μυστήριοι Κόσμοι” στη γκαλερί Blank Wall.

Η εργασία αυτή απέχει από τον συμβατικό τρόπο απεικόνισης και εξερευνά τους ενδότερους κόσμους που ξετυλίγονται με τον χρόνο μέσα στο νοητικό και συναισθηματικό πεδίο της δημιουργού. Η Ιοκάστη χρησιμοποιεί πάρα πολλά διαφορετικά και ετερόκλιτα μεταξύ τους υλικά ώστε κατ’ αρχήν να πλάσει έναν φυσικό κόσμο. Κατόπιν και με τη χρήση της φωτογραφικής της μηχανής, εξερευνά το τοπίο που δημιούργησε και μόλις εντοπίσει τον επιθυμητό σχηματισμό προβαίνει στο φωτογραφικό αποτύπωμά του.

Μια τέτοια δουλειά ίσως να μπορούσε να πραγματοποιηθεί και ζωγραφικά. Όμως, σε προσωπικό επίπεδο η Ιοκάστη προτιμά να λαμβάνει ερέθισμα από το ισχυρό κατ’ αυτήν στοιχείο της έκπληξης και του απρόσμενου, όπως αυτό προκύπτει στις κατασκευές και στις φωτογραφίες της.

Οι φωτογραφίες αυτές δεν έχουν υποστεί καμία ηλεκτρονική ή άλλη επεξεργασία, πέραν της απαραίτητης και ανεπαίσθητης αποκοπής προκειμένου να ενταχθούν στο μέγεθος της εκτύπωσης.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων και για την ασφάλεια όλων, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στο χώρο και θα ελέγχεται η ροή των επισκεπτών στην αίθουσα.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: Από 24 Σεπτεμβρίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΕΡΕΣ – ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 21:30
Σάββατο: 12:30 – 14:30
Κυριακή – Πέμπτη: Κλειστά

Είσοδος Ελεύθερη

 

Blank Wall Gallery
Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη
www.blankwallgallery.com 
info@blankwallgallery.com
[p]+30.211.4052.138   
[m]+30.694.3868.124 

 


Σχολιάστε εδώ