Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση

Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί
το βιβλίο των Christiana Figueres & Tom Rivett-Carnac

Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση

σε μετάφραση του Νίκου Ρούσσου 

Η κλιματική αλλαγή είναι αναμφισβήτητα το πιο επείγον και σημαντικό ζήτημα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Το πώς θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε τα επόμενα τριάντα χρόνια, θα καθορίσει το είδος του κόσμου που θα ζούμε στο μέλλον.
Η Christiana Figueres και ο Tom Rivett-Carnac ―επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ΟΗΕ στις συνομιλίες για την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού του 2015― παραδίδουν ένα από τα πλέον σημαντικά και επίκαιρα βιβλία που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το κλιματικό πρόβλημα καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στη λύση του.



Συγγραφείς


Christiana Figueres

&


Tom Rivett-Carnac

Μετάφραση
Νίκος Ρούσσος 


Στο Μέλλον που επιλέγουμε η Christiana Figueres και ο Tom Rivett-Carnac –επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ΟΗΕ στις συνομιλίες για την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού του 2015– απευθύνουν μια προειδοποίηση, αλλά ταυτόχρονα δίνουν και μια αισιόδοξη προοπτική, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Οι συγγραφείς παρουσιάζουν δύο πιθανά σενάρια για τον πλανήτη μας. Στο ένα περιγράφουν πώς θα είναι η ζωή στη Γη το 2050 αν δεν πετύχουμε τους κλιματικούς στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Στο άλλο εξηγούν πώς θα είναι να ζούμε σε έναν αναγεννητικό κόσμο με ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα. Υποστηρίζουν ότι η κλιματική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Το Μέλλον που επιλέγουμε παρουσιάζει τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε στη διάθεσή μας και μας λέει τι μπορούν, και πρέπει, να κάνουν οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες, αλλά και ο καθένας από εμάς, για να αποτραπεί η καταστροφή.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

> Κυκλοφορεί και σε eBook



ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021



Είπαν για το βιβλίο

Η Συμφωνία του Παρισιού αποτέλεσε ορόσημο για την ανθρωπότητα. Σε αυτό το επίκαιρο και σημαντικό βιβλίο, δύο από τους κύριους συντελεστές της Συμφωνίας μάς δείχνουν γιατί και πώς μπορούμε σήμερα να υλοποιήσουμε τις δυνατότητές της. Ελπίζω να διαβαστεί από πολλούς και να αποτελέσει έναυσμα για δράση.
―Jane Goodall

Η Figueres και ο Rivett-Carnac τολμάνε να μας πουν πώς η αντίδρασή μας μπορεί να δημιουργήσει έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο.
―Naomi Klein 

Ένα βιβλίο – οδηγός για θέματα κλιματικού ακτιβισμού, από την αλλαγή νοοτροπίας μέχρι την αλλαγή του κόσμου. […] Οι συγγραφείς συνιστούν μια αντιμετώπιση που βασίζεται σε τρεις στάσεις: πεισματική αισιοδοξία, ατελείωτη αφθονία και ριζική αναγέννηση.
―Forbes

Ένα βιβλίο που εμπνέει. […]Ένα πρακτικό μανιφέστο προσωπικής δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
―Kirkus Reviews


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς 

Η Christiana Figueres ήταν εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές (UNFCCC) στο διάστημα 2010-2016 και το πρόσωπο της σημαντικότερης συμφωνίας για το κλίμα στα ιστορικά χρονικά, της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή του 2015.
Μαζί με τον Tom Rivett-Carnac είναι συνιδρυτές του Global Optimism, ενός οργανισμού που έχει ως κύριο στόχο να επιφέρει περιβαλλοντική και κοινωνική αλλαγή. Συνεργάζονται στενά με βασικούς διοργανωτές εκστρατειών για το κλίμα, μεταξύ των οποίων η Greta Thunberg, ο Al Gore, ο Leonardo DiCaprio, η Αυτού Αγιότητα ο Δαλάι Λάμα, η Jane Goodall και ο David Attenborough.

Ο Tom Rivett-Carnac ήταν ο υπεύθυνος στρατηγικής της Christiana για πολιτικά ζητήματα στον ΟΗΕ. Μαζί με την Christiana Figueres είναι συνιδρυτές του Global Optimism, ενός οργανισμού που έχει ως κύριο στόχο να επιφέρει περιβαλλοντική και κοινωνική αλλαγή.
Συνεργάζονται στενά με βασικούς διοργανωτές εκστρατειών για το κλίμα, μεταξύ των οποίων η Greta Thunberg, ο Al Gore, ο Leonardo DiCaprio, η Αυτού Αγιότητα ο Δαλάι Λάμα, η Jane Goodall και ο David Attenborough.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ξενόγλωσσος Τίτλος: The Future We Choose: Surviving the Climate Crisis
Κατηγορία: Δοκίμιο, Κλιματική κρίση
ISBN: 978-960-572-426-9


Σχολιάστε εδώ