Μητσοτάκης: Απόλυτος συντονισμός Ελλάδας – Κύπρου σε θέματα που αφορούν τις δύο χώρες – Συνάντηση με τον Στέφανο Στεφάνου

Μητσοτάκης: Απόλυτος συντονισμός Ελλάδας – Κύπρου σε θέματα που αφορούν τις δύο χώρες – Συνάντηση με τον Στέφανο Στεφάνου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Στεφάνου για την πρόσφατη εκλογή του στην ηγεσία του ΑΚΕΛ και τον διαβεβαίωσε για τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας για την επίτευξη λύσης στο
Κυπριακό.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου συναντώ πάντα τους αρχηγούς των κομμάτων της Κύπρου για να έχουμε μία ειλικρινή συνομιλία. Τα θέματα, εξάλλου, τα οποία μας αφορούν απαιτούν πάντα απόλυτο συντονισμό Ελλάδος και Κύπρου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι μοναδικό αποδεκτό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό αποτελούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες προβλέπουν λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

Προσέθεσε πως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού αποτελούν η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των Εγγυήσεων καθώς και η απόσυρση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκε η τουρκική προκλητικότητα, με έμφαση στις παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις θέσεις της διεθνούς κοινότητας, και δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.


Σχολιάστε εδώ