Απέκλεισαν την Ελλάδα από τη συνάντηση για τα Δυτικά Βαλκάνια!

Απέκλεισαν την Ελλάδα από τη συνάντηση για τα Δυτικά Βαλκάνια!

-Τόσο μας υπολογίζουν…

Ακούμε διαρκώς για τη θετική στάση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων. Αυτό που δεν ακούμε είναι η υπενθύμιση ότι υπάρχουν και υποχρεώσεις. Τα προβλήματα στο Κόσοβο, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στη Βόρεια Μακεδονία είναι πολλά.

Όμως ειδικά στην Αλβανία υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την πολιτική αποσταθεροποίηση που υπάρχει, την απουσία συνταγματικού δικαστηρίου, τη σχέση της κυβέρνησης και του κράτους με το οργανωμένο έγκλημα αλλά και το θέμα που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, την αποκατάσταση των περιουσιακών και άλλων δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Και προκαλεί απορία το γεγονός ότι στη μεγάλη περιφερειακή συνάντηση που γίνεται στις 6 Οκτωβρίου, με αντικείμενο ακριβώς την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, με τη συμμετοχή της ηγεσίας της ΕΕ και των ηγετών των χωρών αυτών, δεν έχει κληθεί ούτε καν ως παρατηρητής η Ελλάδα.

Δυστυχώς, όπως και με τη Λιβύη, όπου η Ελλάδα αποκλείσθηκε από τη διαδικασία του Βερολίνου με επιμονή των Γερμανών, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να βλέπουμε να αποκλείεται η χώρα μας και από μια θεσμική συνάντηση ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων…

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ