H Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. εντυπωσίασε (και) την Θεσσαλονίκη!

H Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. εντυπωσίασε (και) την Θεσσαλονίκη!

Την μοναδική, απαράμιλλη γεύση και την μεγάλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι προσκεκλημένοι εκδήλωσης οινογευσίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του, χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines!

Η υπέροχη αυτή γαστρονομική βραδιά, που υλοποιήθηκε από την Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε., έλαβε χώρα στο εστιατόριο «718 Uptown Dine and Wine» και την τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον διεθνή τουριστικό και επισιτιστικό χώρο καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης τους εκλεκτούς καλεσμένους ενημέρωσε, για την ιστορία και τα πεπραγμένα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αλλά και για την ίδια την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., την διαχρονική της παράδοση και το τι την κάνει να ξεχωρίζει, ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Σ., Ματθαίος Βαλέρης.

Στην συνέχεια, οι καλεσμένοι απόλαυσαν ξεχωριστά πιάτα από τον executive chef Δημήτρη Στάχταρη με βασικό, πρωταγωνιστικό υλικό την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., όπως τραγανό καταΐφι με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., μαρμελάδα μελιτζάνας και φιστίκι Αιγίνης και ριζότο με φρέσκα τραγανά σπαράγγια και αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας και νιφάδες Γραβιέρας Νάξου!

Πρέπει, δε, να αναφερθεί, ότι «καλεσμένοι» στην εκδήλωση ήταν και οι εκλεκτοί, πολυβραβευμένοι, γλυκόπιοτοι αλλά και Π.Ο.Π. οίνοι του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, καθώς και οι Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. οίνοι της Enoteca Regionale Emilia Romagna της Ιταλίας, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mediterranean Cheese and Wines. Μάλιστα, οι γευστικές δημιουργίες του μενού ήταν συνδυασμένες ειδικά με τα σαμιώτικα κρασιά – συνδυασμοί, που εντυπωσίασαν ευχάριστα τους καλεσμένους!

Στόχος του προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.), καθώς και η βελτίωση της γνώσης όλων μας για τον μεσογειακό τρόπο διατροφής.


Σχολιάστε εδώ