Βλέπουν… ξένο δάκτυλο στο Μέγαρο Μαξίμου

Βλέπουν… ξένο δάκτυλο στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε τρεις παράγοντες αποδίδουν στο Μέγαρο Μαξίμου την υπαναχώρηση του Β. Αποστολάκη από την αρχική του συμφωνία να αναλάβει κυβερνητική θέση.

Ένας είναι οι πιέσεις που του ασκήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά από τον Αλ. Τσίπρα. Ο δεύτερος, η δική του… λιποψυχία. Και ο τρίτος, η παρέμβαση κορυφαίου οικονομικού παράγοντα της χώρας, που δεν διατηρεί φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δείχνουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά για ευνόητους λόγους δεν λένε ευθέως ονόματα και διευθύνσεις.

Εξωθεσμικές πιέσεις…

Μια… περίεργη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, παραμονές του ανασχηματισμού, προκάλεσε απορίες και πολλά ερωτήματα. Τι έλεγε η διαρροή; Ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις εξωθεσμικών κέντρων ως προς την επιλογή των μελών της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό αναγνώριζαν δημόσια ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αποδέκτης πιέσεων για την υπουργοποίηση ή μη συγκεκριμένων προσώπων. Κίνηση πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά, καθώς ανέκαθεν οι πρωθυπουργοί δέχονταν πιέσεις από οικονομικούς και άλλους παράγοντες, αλλά ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που το… ομολογεί ανοιχτά. Τι ακριβώς επιδίωκε ο πρωθυπουργός με τη δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού; Μα… να σταματήσουν να τον πιέζουν εκείνοι που τον πίεζαν.

 ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ