Δεν μπορείς να παίζεις με τη ζωή του διπλανού σου…

Δεν μπορείς να παίζεις με τη ζωή του διπλανού σου…

-Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού προστατεύει και σένα και όλη την κοινωνία

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Κρίσιμες ώρες, μέρες, ξενύχτια ζει όχι μόνο η Ελλάδα, η χώρα μας, αλλά όλος ο πλανήτης από τη στιγμή που ξαφνικά εισέβαλε ο κορονοϊός και μας βρήκε όλους ανοχύρωτους και άρχισε να θερίζει με το δρεπάνι του. Κάθε μέρα γεμίζουν τα νοσοκομεία από ασθενείς του κορονοϊού, με τις υποδομές να μην αρκούν και τις ανθρώπινες απώλειες να μην έχουν τελειωμό.

Και ο φόβος «μήπως… κολλήσω» έφτασε στο σημείο να μην ακουμπάς τον φίλο σου, τον γείτονά σου, τον συνάδελφό σου στη δουλειά, να κυκλοφορείς με μάσκα, να έχει ανατραπεί η ζωή που κάναμε «προ κορονοϊού».

Και το χειρότερο είναι ότι και σε αυτήν την απειλή, που βλέπεις τον φίλο σου, νέα παιδιά να νοσούν, δεν είμαστε όλοι ενωμένοι, στη μάχη κατά του θανατηφόρου εχθρού, που δεν κάνει διακρίσεις, ποιον θα πλήξει σήμερα και ποιον αύριο.

Αντίθετα, και μπροστά σε αυτόν τον αδίστακτο εχθρό καταφέραμε να χωριστούμε σε δύο μέτωπα. Στους πολίτες που χωρίς ενστάσεις έχουν ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού και σε εκείνους τους πολίτες, συμπολίτες μας και μη, που έχουν υψώσει τη σημαία της αντίστασης. Με το επιχείρημα ότι όλη αυτή η τραγωδία έχει στηθεί από τις μεγάλες διεθνείς φαρμακοβιομηχανίες. Ότι εφεύραν τον κορονοϊό για να στήσουν νέα φάρμακα και να θησαυρίσουν. Και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμους κατά του εμβολιασμού. Χωρίς όμως και να προσκομίσουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις.

Από αυτήν τη διάσπαση της ενιαίας μάχης, του «όλοι μαζί» κατά του κορονοϊού, χάνονται κάθε μέρα ζωές, με τους διασωληνωμένους να αυξάνουν και τα κρεβάτια στα νοσοκομεία να μη φτάνουν πλέον.

Αυτή η κόντρα δυστυχώς οδηγεί σε απώλειες ζωών, που θα μπορούσαν να είναι εδώ.

Εκείνοι που έχουν σηκώσει μπαϊράκι παίζουν κορόνα – γράμματα τη ζωή τους. Δική τους είναι. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι απέναντι. Πιστεύουν στους γιατρούς, τους βλέπουν κάθε μέρα δίπλα στον διασωληνωμένο, να παλεύουν να τον κρατήσουν στη ζωή. Να περιορίσουν τη δράση του κορονοϊού, να μη «δουλεύει» το δρεπάνι.Μέχρι τότε όμως οικογένειες θα έχουν χάσει τον άνθρωπό τους.

Δικαίωμα του πολίτη να αρνηθεί τον εμβολιασμό. Για όποιες αιτίες και φαντασιώσεις. Όμως δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή του συνανθρώπου του…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ