Μόνο το λιμάνι… κινείται στον Πειραιά

Μόνο το λιμάνι… κινείται στον Πειραιά

Νεκρή πόλη θύμιζε το Σαββατοκύριακο της Παναγίας ο Πειραιάς. Τις τελευταίες μέρες η κίνηση είναι ελάχιστη, πολλά καταστήματα στο κέντρο και στις συνοικίες είναι κλειστά, ελάχιστα φαρμακεία και φούρνοι λειτουργούν, ενώ τα μόνα σημεία που υπάρχει κάποια κίνηση, που δείχνει ότι… η πόλη είναι εδώ, είναι τα σούπερ μάρκετ και οι δύο πλαζ στα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα, όπου γίνεται το αδιαχώρητο.

Οι περισσότεροι Πειραιώτες από Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Πέραμα, Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά πήγαν Σαλαμίνα, από Φάληρο, Καλλίπολη στα νησιά του Σαρωνικού και κυρίως στην Αίγινα, όπου πολλοί έχουν εξοχική κατοικία, από την Β’ Κοινότητα στις Κυκλάδες, από την περιοχή της Καστέλλας και του Αγίου Βασίλειου σε Σαρωνίδα, Ανάβυσσο κ.λπ., από την Ε’ Κοινότητα στη Μάνη και κάποιοι από όλες τις περιοχές της πόλης στην Κρήτη. Επίσης, φέτος, αρκετοί ήταν οι Πειραιώτες που προτίμησαν τα Δωδεκάνησα και κυρίως την Κάρπαθο, ελέω Γεραπετρίτη ίσως, αλλά και Ρόδο, Χάλκη.

Η κίνηση στο λιμάνι θυμίζει τις παλιές εποχές της ακτοπλοΐας. Πολλά δρομολόγια, γεμάτα τα πλοία, όσο τους επιτρέπει το πρωτόκολλο του κορονοϊού βέβαια, γιατί τουλάχιστον στον Πειραιά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ο έλεγχος για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τεστ είναι σχολαστικός, ουρές τα οχήματα και ατέλειωτες οι ώρες αναμονής μέχρι να μπει κάποιος στα πλοία. Θα μπορούσε ο ΟΛΠ να έχει κάποιες μεγάλες τέντες, κλειστές, με καθίσματα, για να μην περιμένουν όρθιοι οι επιβάτες μία και δύο ώρες μέσα στο λιοπύρι.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων, με τις εταιρείες που τα διαχειρίζονται –όλο και περισσότερες– να καθιερώνουν τον Πειραιά ως homeport. Κορύφωση της κίνησης στο λιμάνι θα έχουμε τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, ενώ παράγοντες της ακτοπλοΐας υποστηρίζουν ότι και τον Σεπτέμβριο θα έχει ασυνήθιστα μεγάλη κίνηση το λιμάνι.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο αρχειου


Σχολιάστε εδώ